Igyunk az egészségünkre!

limonade.jpgA nyári melegben még azok is észreveszik, hogy valamivel több folyadékot kívánnak, akik amúgy nemigen figyelnek oda erre a fontos dologra. Sok felnőtt sem veszi észre, ha szomjas, hát még a gyerkőc, aki belefeledkezik a játékba! Figyeljünk oda rájuk is, gyakran kínáljuk meg őket itókával! A cikkben ötletekkel is szolgálok, hogy milyen finom teákat adhatsz Te is a gyermekednek.

Munkám során sok-sok emberrel van szerencsém megismerkedni, és legtöbbjükkel hasznos, érdekes beszélgetések is kialakulnak. Ezek során újra és újra tapasztalom, hogy az emberek többsége nem fogyaszt a számára elegendő mennyiségű folyadékot. Természetesen a meleg, nyári időszakban, amikor többet verejtékezünk, könnyebb meginni a nagyobb mennyiségű italt. Ám vannak, akik még ilyenkor is roppant keveset isznak, habár a szervezetük már jelezgeti a folyadékhiányt. A leggyakoribb tünetek kevés folyadékfogyasztás esetén a következők lehetnek: fáradékonyság, fejfájás, szédülés, gyengeségérzet, szájszárazság, szemfáradtság, ájulás. Nagyon fontos, hogy nem szabad megvárnunk azt az állapotot, amikor érezzük a szomjúságot, mert az már a szervezetünk sajátos jajkiáltása. A gyerekek is könnyen megértik az ivás fontosságát, amikor megbeszéljük, hogy szomjúságérzetkor a sejtjeink az aszalt gyümölcshöz hasonlatosak. Az aszalt gyümölcsből is a vizet vonjuk ki az aszalás során, és attól válik tömörebbé, aszottá, ráncossá. Ugyanez történik az emberi szervezet sejtjeivel, vagy akár a bőrrel is.

iszik.jpgMit igyon a gyermek?

Igen, az is lényeges, hogy amit iszunk, az valóban az egészségünket szolgálja, és nem árt, ha még finom is. Ha teheted, adj a kicsiknek tiszta vizet, valódi gyümölcsteákat, zöldség- és gyümölcsleveket, vagy akár jó minőségű házi szörpöket.

Gyógyteákat is ihatnak akár már az óvodáskorú gyermekek. A szülők többsége bizonytalan, hogy mely gyógynövényt adhatja a gyermekének, melyet nem. Ehhez nyújtok egy kis segítséget az alábbiakban. Bármilyen korú gyermek fogyaszthatja a citromfű teát, ami igen jó frissítő akár a nagy melegben is. Tapasztalatom szerint a gyermekek szeretik a citromfű enyhe citromos ízét. Bátran adhatod gyermekednek az apróbojtorján teát is, ami nemcsak az emésztőrendszerre van jó hatással, de általános nyálkahártya-regeneráló is. A vörös tea (rooibos tea) is remek szomjoltó lehet, ez enyhén édeskés ízű, és tele van ásványi anyagokkal, ami szintén jó a gyermekeknek. A szépséges színű csipkebogyó teát is bátran adhatod kisebb-nagyobb gyermekednek. Ezeket a teákat akár egész nap kortyolgathatja a kisgyermek.

Egyféle tea rendszeres (napi szinten történő) fogyasztása esetén 3 hét után érdemes beiktatni szünetet, és másik teával kínálni a csemetét.

A kiváló minőségű teákat és a szűrt, tisztított Pi-vizet keresd nálunk, a Biotitok Gyógytékában!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása