Tavaszi energetizálás gyógynövényekkel

aaron-burden-88770-unsplash.jpgAhogy átkelünk a vacogós télből a friss energiájú tavaszba, érezhetjük, hogy talán több energiára lenne szükségünk. A tavasz mindig egy új kezdetet szimbolizál, amihez igenis kell az indító energia. Még szerencse, hogy most is fordulhatunk segítségért a gyógynövényekhez.

A tavasszal megjelenő gyógynövények szépen tudnak támogatni bennünket az átmenetben. Nemcsak maguk a hatóanyagok tesznek erről, hanem az a zsenge, energiadús kisugárzás, ami jellemzi ezeket a növénykéket. Nézzünk meg párat közelebbről is! 

Gyermekláncfűlevél

Nagyon sokféle ásványi anyagot tartalmaz, virágzáskor pedig a levél C-vitaminban is bővelkedik. Készíthetünk belőle teát, de akár salátába is keverhetjük. Korábban részletesen is írtam a pitypangról. Ha szeretnéd elolvasni, akkor kattints IDE

Tyúkhúr

Ebből a gyógynövényből is készülhet tea vagy saláta. Serkenti az epe és a vese működését, kőoldó hatása is lehet. Sőt, a tyúkhúr csökkenti a vérben lévő koleszterin szintjét is. 

Csalánlevél

A csalán az egyik leghatékonyabb vértisztító, gyulladáscsökkentő gyógynövény, remekül salaktalanítja a szervezetet a vesén keresztül. Mivel csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért ízületi, reumatikus panaszok esetén is bevethető. A csalán is sokféle vitamint és ásványi anyagot, többek között vasat is tartalmaz, ezért vérszegénységre is bátran ajánlom. 

Illatos ibolya

Az ibolya levele és virágja vértisztító. Gyökerének főzete jó köptető, hurutoldó, szamárköhögés, légzési nehézségek esetén érdemes lehet kipróbálni. A főzet borogatás formájában gennyes sebek, kiütések, fekélyek esetén is bevethető. Mivel a gyökér kemény, ezért 3-5 percig főzni kell, a hatóanyagok így tudnak majd igazán érvényesülni.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Vissza a főoldalra

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása