A testünk vízért kiált

citromosviz.jpgBiztosan van, akinek az írásom címe ismerősnek tűnhet. Ez nem véletlen, hiszen évekkel ezelőtt megjelent egy könyv Dr. F. Batmanghelidj tollából A tested vízért kiált címmel, egy kis átírással tőle kölcsönöztem ezt a találó kifejezést. Cikkemben a folyadékfogyasztás jelentőségére szeretném felhívni a figyelmet, illetve a Pi-víz jótékony hatásait foglalom össze. Természetgyógyászként sok-sok emberrel van szerencsém megismerkedni, és legtöbbjükkel hasznos, érdekes beszélgetések is kialakulnak, sok esetben még akkor is, ha nem is komplex terápia miatt keresnek meg. Ezen beszélgetések is megerősítik azt a tapasztalatom, hogy az emberek többsége nem fogyaszt a számára elegendő mennyiségű folyadékot.

Hogy kinek milyen mennyiség az ajánlott, az függ többek között a fizikai igénybevétel erősségétől, testalkattól és bizonyos egészségügyi állapotoktól. Az általánosságban javasolható folyadékmennyiség a napi 1,5-2 liter. Természetesen a meleg, nyári időszakban, amikor többet verejtékezünk, könnyebb meginni a nagyobb mennyiségű italt. Ám vannak, akik még ilyenkor is roppant keveset isznak, habár a szervezetük már jelezgeti a folyadékhiányt. A leggyakoribb tünetek kevés folyadékfogyasztás esetén a következők lehetnek: fáradékonyság, fejfájás, szédülés, gyengeségérzet, szájszárazság, szemfáradtság, ájulás. Nagyon fontos, hogy nem szabad megvárnunk azt az állapotot, amikor érezzük a szomjúságot, mert az már a szervezetünk sajátos jajkiáltása. Ezt az állapotot szoktam azzal a hasonlattal szemléltetni, hogy amikor már szomjazunk, akkor a sejtjeink az aszalt gyümölcshöz hasonlatosak. Az aszalt gyümölcsből is a vizet vonjuk ki az aszalás során, és attól válik tömörebbé, aszottá, ráncossá. Ugyanez történik az emberi szervezet sejtjeivel, vagy akár a bőrrel is.

Sok embertől hallom, hogy elfelejt inni, nincs ideje rá. Ilyen esetekre javaslom, hogy tudatosan oda kell figyelni erre, és ha segít, akkor a nap kezdetén odakészíteni egy jó üvegnyi italt a kezünk ügyébe, így könnyen tudjuk figyelmeztetni magunkat az ivásra.

Mit is igyunk?

A leves és a tej inkább az élelmiszerek körébe tartozik, mintsem a szomjúságot csillapító folyadékok közé. Ha tehetjük, igyunk tiszta vizet, gyógyteákat, valódi gyümölcsteákat, zöldség- és gyümölcsleveket, vagy akár jó minőségű házi szörpöket. A szervezetünk napi folyadékigényét biztosíthatjuk Pi-víz fogyasztásával is.

vizcsepp.jpgMi az a Pi-víz?

A Pi-víz nem gyógyvíz, hanem kémiailag tökéletesen tiszta, forrásvíz minőségű, frissítő hatású ivóvíz. Az emberi szervezet Pi-vizet tartalmaz, így ha Pi-vizet fogyasztunk, az a szervezetünk természetes, egészséges rezgésével teljes mértékben tud azonosulni. És hogy honnan is kapta a nevét a Pi-víz? A sumérok ékírásában már kb. 5000 évvel ezelőtt szerepelt egy szimbólum, amit „pi”-nek ejtettek és az életenergiát jelképezte, vagyis a Pi-víz nem más, mint életenergia!

A Pi-víz szervezetre gyakorolt jótékony hatásai a következők:

-        többletenergiával látja el a szervezetet

-        segíti a méregtelenítést

-        támogatja az immunrendszert

-        fokozza a sejtek regenerálódását

-        gátolja a kórokozók terjedését

-        lassítja az öregedést

A gyerkőcöket is gyakran kínáljuk meg itókával, hiszen ők is hajlamosak a játék hevében elfeledkezni az ivásról.

Ha megkívántad, akkor Balatonfüreden nálam, a Biotitok Gyógytékában (Balatonfüred, Kossuth u. 19.) tudsz Pi-vizet beszerezni.

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása