Miért szeretem az immunerősítő bíbor kasvirágot?

echinacea2.jpgNéhány évvel ez előtt fedeztem fel igazán a bíbor kasvirágban rejlő lehetőségeket. Mióta én magam is és a vendégeim is nagyon pozitív tapasztalatokat gyűjtöttünk össze, azóta mindig tartok otthon echinacea teafüvet vagy cseppet. Igen, az echinacea és a bíbor kasvirág egy és ugyanazon gyógynövény. 

Azt tudtad, hogy az észak-amerikai indiánok vírusos fertőzések esetén már jó pár évszázaddal korábban is alkalmazták? Európában csupán a XVIII. század óta ismerik és termesztik mint gyógyító növényt, de a kertek dísze is lehet.

 

Mire jó a bíbor kasvirág?

- légúti fertőzések kitűnő ellenszere

- nagyon erőteljesen stimulálja az immunrendszert

- vírus- és baktériumellenes hatású

 

Hogyan fogyaszthatjuk?

1) Teaként

Forrázással kell elkészíteni: egy bögrényi forró vízbe tegyünk egy púpozott teáskanálnyi teafüvet, lefedve hagyjuk állni 5-10 percig, szűrjük le (lehetőleg ne használjunk fémszűrőt), és máris készen van a herbatea.

2) Csepp formájában

Grapefruittal együtt igen hatásos szer, a Biotitok Gyógytékában kapható „gyermekbarát”, azaz nem keserű változatban is.

3) Kapszula formájában

Ezt is grapefruittal együtt ajánlom, igen-igen jó véleményeket hallottam azoktól, akiknek ajánlottam.

Az Energy Grepofit termékcsaládja tartalmazza mind a csepp, mind a kapszula kiszerelést. Sőt, torokfertőtlenítő spray-ként is lehet alkalmazni.

Mindegyiket kúraszerűen érdemes fogyasztani, főleg a nyirkosabb időszakban, illetve akut helyzetben bármikor.

 

Hogyan adagoljuk gyermekeknek?

Az echinacea – sok más gyógynövényhez hasonlóan – 1 éves kortól alkalmazható, s 6 éves kor alatt elegendő heti 1-2 alkalommal fogyasztani. 1-2 éves korú kisgyermekeknek 2,5 dl vízhez fél teáskanálnyi teafüvet lehet adagolni, 2-6 éves korú gyerekeknek 2/3 teáskanálnyi gyógyfű adható egy bögrényi vízhez.

Fontos: Mivel a bíbor kasvirág megemeli a fehérvérsejtek számát a szervezetben, ezért leukémiás állapotban az alkalmazása szigorúan tilos! Izzasztó, immunstimuláló szert ne adjunk lázas kisgyermeknek, így echinaceát se! 

Minden egyes gyógynövénykúránál megszívlelendő tanács, hogy 3 hétig folyamatosan lehet fogyasztani a gyógynövényeket, utána érdemes egy hét szünetet beiktatni, aztán ismét lehet fogyasztani a gyógynövényteát.

A kiváló gyógynövényi hatóanyagokon kívül a következők is erősítik ám az immunrendszert:

- mosolygás, szívből fakadó nevetés

- sportolás

- természetjárás

- bizakodó gondolkodás 

Remélem, a cikkem végére már Te is úgy látod, hogy az echinacea tényleg egy klassz gyógynövény!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.