7 indok, hogy miért mosolyogj

mosolygocitrom.jpgAhogy a nehézségek, úgy a pozitív dolgok is képesek összekovácsolni az embereket. Nézd csak meg: ha mélabúsan, magadba roskadva, őszinte mosolyok nélkül éled a napjaid, biztosan hasonló beállítottságú emberek találnak meg, illetve te is ilyen embereket vonzol. Ha ezen változtatni szeretnél, mi lenne, ha kipróbálnád a mosolygást? A szemöldökráncolás helyett válaszd inkább a mosolygást, s meglátod, hogy a világ is visszamosolyog rád!

1. A mosolygás boldoggá tesz (még akkor is, ha nem érzed magad boldognak)

Egy olyan egyszerű cselekedet, mint amilyen a mosoly is, egy üzenetet küld az agynak, hogy boldog vagy. Amikor jól érzed magad, a szervezeted ún. örömhormonokat termel. Ezzel a jelenséggel a tudomány már 1980 óta foglalkozik. Kimutatták többek között azt is, hogy amikor különböző érzelmeket fejezünk ki, a testünkben bizonyos változások következnek be: megváltozik a szívritmus, a lélegzetvétel. Egy német kísérlet szerint azok az emberek, akik egy ceruzát tartottak a szájukban – ezzel imitálva a mosolygást ‒, egy idő után valóban boldogabbnak érezték magukat. Tehát legközelebb, ha szomorúnak, lehangoltnak érzed magad, mosolyogj! A mosoly hatással lesz a fizikai testedre, s ezáltal hamarosan jobban érzed majd magad.

2. A mosolygás másokat is boldoggá tesz

Amikor mosolyogsz, az egész világ veled együtt mosolyog. A jókedv fertőző! Kerültél már olyan szituációba, hogy körülötted valakinek nagyon jó kedve volt? Ugye, hogy egy idő után azon kaptad magad, hogy te is mosolyogsz? Már a barátod mosolyának látványa is mosolyra készteti az arcizmaid, így óhatatlanul te is mosolyra fakadsz. Őrület, nem?mosolygas_egyutt.jpg
3. A mosoly vonzóbbá tesz

Belegondoltál már abba, hogy fényképezéskor miért mosolygunk? Mert a mosolygó emberek szebbnek és boldogabbnak látszanak. Egy amerikai felmérés szerint az amerikai felnőttek 96 százaléka úgy véli, hogy egy mosoly sokkal vonzóbbá tesz minket az ellenkező nemnél. Tehát ha legközelebb találkozót beszélsz meg valakivel, ne felejts el mosolyogni. Tudod, a mosolyod a másikat is mosolyra készteti!

4. A mosolygás oldja a stresszt

Legközelebb, ha idegeskedsz például a munkád miatt, ne vidd túlzásba! Vegyél néhány mély lélegzetet és mosolyogj! A mosolygás csökkenti a feszültség testi tüneteit is, oldja a stresszt. Ahogy a mosolyt és az azzal együtt járó jó érzést érzékeli az agyad, az általában automatikusan lassítja a légzést és csökkenti a pulzusszámot. A stresszre adott megfelelő válasszal együtt csökken a vérnyomásod, javul az emésztésed, csökken a vércukorszinted.

5. A mosolygás hozzásegíthet egy jó álláshoz

Ha állásinterjúra mész, ne csak az ízléses megjelenésre gondolj. Az öltözékedet dobd fel egy mosollyal! Egy 2009 decemberében közzétett tanulmány szerint 123 teljes alakos – mosolygós és nem mosolygós ‒ fényképet mutattak vállalkozó szellemű megfigyelőknek. A mosolygós emberekről a megfigyelők azt gondolták, hogy sokkal kedvesebbek, magabiztosabbak és megbízhatóbbak, mint a nem mosolygó emberek. Tehát ne csak az öltözékeddel igyekezz jó benyomást kelteni magadról, hanem bátran mosolyogj, de csak természetesen!

6. A mosolygás átcsaphat hahotázásba

Nevettél már egy jót anélkül, hogy közben ne mosolyogtál volna? Ez egyszerűen lehetetlen, ráadásul nagyon mókás tud lenni, amint valakinek a jóízű nevetése átterjed másokra is, és végül senki sem tudja megállni, hogy ne nevessen.

Számos vizsgálat bebizonyította már, hogy a nevetés micsoda kalóriaégetésre képes, mennyire megmozgat bizonyos izmokat. A nevetés serkenti a vérkeringést, csökkenti a vércukorszintet, a stresszt és javítja az alvás minőségét is. Sőt, a nevetés erősíti az immunrendszert is, így a szervezeted ellenállóbbá válhat a fertőzésekkel szemben.

mosolyok.jpg

7. Mosolyogj csak úgy, magáért a mosolygás öröméért

Megfigyelted már, micsoda nagyszerű érzés a nevetés? Ha még nem, akkor rajta, mosolyogj! Hát nem csodás érzés?

Legközelebb, ha lehangoltnak érzed magad, próbáld ki a „mosolyterápiát”! Ha nem találsz indokot a mosolygásra, nézz meg egy vicces filmet, olvass mulatságos történet vagy beszélgess egy barátoddal és nevessetek együtt! Egyik mosoly szüli a másikat, úgyhogy: mosolyra fel!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

(Forrás: sparkpeople.com)

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása