Kezdd kicsiben!

mikito-tateisi-333584-unsplash.jpgA cím arra vonatkozik, hogy ha változtatsz, akkor bátran kezdj neki apró lépésekben! Tudom, hogy nagyon csalogató a gyorsan, hirtelen megszerezhető sikerélmény, ám nem biztos, hogy kitart a lelkesedés. Egyrészt ha hirtelen változtatsz valami régi berögződésen, akkor az jelenthet egy hirtelen jött stresszt is a szervezetednek. Másrészt én azt látom a vendégeim körében, hogy aki hirtelen fellobbanásból nagy lépésekre szánja rá magát, akkor könnyen elveszíti a biztonságérzetét, és hamar jönnek a kifogások. Egyik sem jó.

Véleményem szerint sokkal jobban jársz, ha minden változtatást kicsiben kezdesz és kitartóan haladsz az új úton. Mondok egy példát: Egy ideje tervezgeted, hogy végre nekiállsz rendszeresen sportolni. Megvan a kezdeti lelkesedés, elkezdesz hetente-kéthetente 1‑2 alkalommal mozogni, ezeken az alkalmakon jól meghajtod magad. Azt érezheted, hogy „jó, jó, de valahogy én mégsem erre az érzésre vágyom, mert nagyon fáj itt, sajog ott, meg egyáltalán most éppen nincs is rá időm.” Következnek a kifogások, hogy aznap éppen miért nem tudsz elmenni edzeni. Az említett kezdeti fellobbanás csökkenhet, aztán könnyen alábbhagyhat. Vége. Nincs több edzés. Minden marad úgy, ahogy korábban is volt. Kudarcélmény, hogy megint nem sikerült változtatni. 

A megoldás: kezdd kicsiben!  

Kutatások szerint – de itt említhetem a saját tapasztalatomat is – sokkal jobb érzés mind a testünknek, mind a lelkünknek, ha inkább gyakran kevesebbet mozgunk. Szerintem, ha valaki akarja, akkor akár mindennap tud pár percet szánni egy kis nyújtásra, egy kis tornára, egy kis sétára.

A mai rohanó világban, amikor mindenki siet a dolga után, sokkal könnyebb többször rövid időre megállni, mint akár néhányszor órákra kiszakadni. A sikerélmény is előbb érkezhet, megspékelve egy kis elégedettségérzettel, belső harmóniával.

A „kezdd kicsiben-stratégia” mindenre igaz lehet: a sportra, az életmódváltásra, az egészségesebb étkezés bevezetésére, egy új szokás rutinná tételére stb. Ne akarj hirtelen mindent megváltoztatni az életedben, mert esetleg káoszt érzékelhetsz magadban, magad körül. Haladj apróbb, de biztonságos lépésekben! Ez nagyon fontos: érezd magad biztonságban akkor is, amikor változtatsz, amikor alkalmazkodsz egy-egy változáshoz!

Ha az életmódváltásban van szükséged egy kis biztató támogatásra, szakértői útmutatásra, akkor szívesen kísérlek az utadon. A lépéseket Te teszed meg, de ha szólsz, hogy most éppen egy kis lendületre van szükséged, akkor ott leszek melletted.

Keress meg: 06-20/595-3062

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Vissza a főoldalra

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása