5+1 tipp a tüdőnk védelmére

aaron-burden-440413-unsplash.jpgA téli időszakban kell leginkább odafigyelni a tüdőnkre. Talán csak annyit veszel észre magadon, hogy éjjel rendszeresen 3-5 óra között felébredsz. A hagyományos kínai orvoslás szemléletmódja szerint ebben az időszakban van a tüdő regenerálódási ideje. Magyarán: ha a tüdőd erősítésre, támogatásra szorul, akkor valószínűleg ekkor megébredsz; a szerv jelez a maga módján.

Elárulok most Neked 5 tüdőerősítő trükköt, amiket bevethetsz a hétköznapokban is:

1) Nevelj szobanövényeket!

A növények növelik a helyiség páratartalmát, ráadásul van, amelyik extra erőteljesen tisztítja a levegőt. Ilyen például a vitorlavirág.

2) Menj sétálni!

Tudom, most azt mondod magadban, hogy „nekem nincs időm sétálgatni”. Pedig már napi 5-10 perc sétával igencsak segíted a tüdőd munkáját, növeled a kapacitását. Menj a munkahelyedre gyalog, vagy ha messze laksz tőle, akkor az út egy részét tedd meg gyalog! 1-2 héten belül érezni fogod a különbséget.

3) Szellőztess naponta többször!

Ha forgalmas helyen laksz, ne akkor nyisd ki, amikor a csúcsforgalom adását tudnád közvetíteni az ablakodból! Vagy előtte, még a hajnali órákban, szellőztess, vagy a nyugalmasabb időszakokban. A hideg, téli időben elegendő pár percnyi szellőztetés, de ez gyakrabban jusson eszedbe!

4) Szedj A- és C-vitamint!

Ezek a vitaminok megvédik a tüdőt a szabad gyököktől; hiányuk esetén a tüdő nyálkahártyája könnyen elvékonyodik, Te pedig fogékonyabb lehetsz a betegségekre. Ha dohányzol, akkor nagyobb dózisú C-vitaminra van szükséged.

5) Igyál tüdőfű teát!

Nomen est omen. Imádom a beszédes gyógynövényneveket. A tüdőfű egy nagyon jó immunerősítő, tüdőtisztító gyógynövény. Ihatod megelőzésképpen is, de akár tüdőgyulladás esetén is. Dohányos vendégeim azt a visszajelzést adták, hogy 1-1 tüdőfű kúra érezhetően, sőt látványosan megtisztította a tüdejüket, ugyanis rengeteg nyálkát köhögtek fel, ami addig pangást okozott a tüdőben.

vironal.png+1 Szedj Vironal gyógynövénycseppet!

A hko (hagyományos kínai orvoslás) elvei szerint megkomponált gyógynövénycsepp nemcsak a tüdőt erősíti, hanem a vastagbelet is. A hko szervpárokban gondolkozik, a tüdő szervpárja pedig a vastagbél. Erről korábban már írtam egy cikket, ott is tudsz tájékozódni.

A Vironal támogatja az immunrendszer működését, segíti a légzőszervek megfelelő működését. Bátran vesd be légzési nehézségek, nátha, influenza, garat- és arcüreggyulladás, láz, köhögés, asztma, allergia, torokfájás, baktérium, vírus vagy gomba okozta fertőző betegségek fellépésekor!

Ahogy meséltem, a tüdő szervpárja a vastagbél, ezért a következő emésztőrendszeri helyzetekben lehet a Vironal megoldás: különféle gyulladások, a vékonybél és a vastagbél gyulladása, gyomor- és nyombélfekély, székrekedés, Crohn-betegség, valamint száraz, rugalmatlan bőr és szemszárazság esetén.

Antibiotikum-kezeléssel egy időben is szedheted; a kisgyermekek szervezetét is szépen erősíti.

A tüdő és a vastagbél nem harmonikus állapotára utalhatnak akár a következő lelki problémák is: rosszkedv, szorongás, érzelmi fásultság, depresszió, melankólia, önmagunk alábecsülése, ásítozás, idegesség, rémálmok, álmatlanság. Ezek mérséklésére is alkalmazhatod a Vironalt.

Mivel az Energy Pentagram készítményei (Renol, Regalen, Korolen, Gynex, Vironal) képesek a test-lélek-szellem finomhangolására, ezért a kúrát érdemes terapeutával egyeztetni. Ebben örömmel segítek Neked is!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása