Tiszta, természetes szépség

essential-oils-2738555_960_720.jpgNagyjából 8 évvel ezelőtt döntöttem el, hogy megreformálom a fürdőszobapolcomon található termékeket. Jó néhány közülük a szemetesben landolt, miután tüzetesebben megnéztem az összetevőket. Emlékszem, abban az időben egy kis nyomtatott listával felszerelkezve mentem vásárolni. A listán az egészségünkre káros anyagok nevei, rövidítései szerepeltek. Eleinte nem volt egyszerű eligazodni a termékek feliratain, aztán persze egyre gördülékenyebben ment. A változtatni akarásnak és a nyitottságnak köszönhetően ma már csupa-csupa természetes szer pompázik a polcaimon.

A szépség valóban belülről fakad. Ha tiszta, organikus élelmekkel tápláljuk a testünket és természetes hatóanyagú kozmetikumokkal kényeztetjük magunkat, az sugárzóvá tesz bennünket. Nemcsak mi érezzük majd a pozitív irányú változást, de az ismerőseink is észreveszik. A bőrünk tisztább lesz, a hajunk selymesebb, a tekintetünk ragyogóbb. Az egész lényünk sugárzása elárulja a nagyvilágnak, hogy a természetesség nem luxus, hanem mindennapi élmény.

Mi, emberek is a természet részei vagyunk. Pont emiatt az egészségünket és a szépségünket is a természet szolgálhatja a legjobban. A növényi hatóanyagok tárházát alkalmazhatjuk nap mint nap. Éljünk tehát velük!

A gyógyító növények közül a körömvirág a kedvencem. Vallom, hogy minden egyes növény saját rezgéssel rendelkezik, ami a hatóanyagokon túl kiegészíti a már említett élményt. Minden egyes növény nemcsak a testünkre, hanem a lelkünkre is hat. A körömvirág a maga csodás narancssárga szirmaival a derűt, a napfényt, a könnyedséget lophatja be a lelkünkbe, az életünkbe. A vidám szirmok az éltető napfény erejét, a melegséget sugallják, így ha éppen erre vágysz, akkor igyál egy bögre körömvirág teát, kend be a bőröd körömvirág olajjal vagy krémmel, vagy nézd meg a képét és merülj el benne!

A világ természetesen szép. Legyünk mi is minél természetesebbek és annál szebbek kívül-belül!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása