Feszültségoldó tippek (nem csak) várandósoknak

lemon-balm.jpgA hétköznapokon olyan sok kisebb-nagyobb dolgon tudunk bosszankodni, hogy az csoda. A legtöbb esetben persze később rájövünk, hogy teljesen feleslegesen mérgelődtünk. Ilyenkor viszont a szervezetünk már reagált a stresszes helyzetre, elindította a maga válaszreakcióit: a stresszhormonok szintje megnőtt a vérben, szívdobogás, gyomorszorítás, verejtékezés, fejfájás stb.

Várandósság idején a napi apróságokhoz hozzáadódik a magzatért való aggódás. Ez még akkor is megjelenhet, ha semmilyen egészségügyi helyzet sem indokolja. Visszagondolva a saját várandós időszakomra, olyan új érzéseket vettem észre magamban, amikkel előtte nem találkoztam. Pici félelemmel kevert izgalommal vártam mindig a vizsgálati eredményeket. Tettem ezt úgy, hogy belül százszázalékosan biztos voltam benne, hogy minden a legnagyobb rendben.

Most összegyűjtöttem 3 olyan feszültségűző tippet, ami minden, de tényleg minden állapotban segíthet. Tehát várandós kismamák, szoptató anyukák is bátran alkalmazhatják. 

  • Citromfű tea

Az egyik legfinomabb ízű tea, szerintem. Értékes hatóanyagai nemcsak az idegrendszert nyugtatják, hanem a gyomrot is erősítik, segítik az emésztést. Az már csak hab a tortán, hogy vírusellenes hatása is van a citromfűnek.

Tipp: gyerekeknek is kínálhatjuk immunerősítő italként. 

  • Levendula illóolaj

lavender-1490788_960_720.jpg1-2 csepp belőle a párnánkra, és biztosan nyugodtabb éjszaka elé nézünk. Azt tapasztalom, hogy amikor levendula illóolajat szagolgatok, a fejem kitisztul, a zakatoló gondolatok sokkal könnyebben lecsendesednek.

Tipp: Mindig 100% tisztaságú illóolajakat használj, mert ezekben van ott valóban a hatóanyag!!! Ezek drágábbak, mint a szintetikus olajok, viszont cserébe tényleg hatnak. A nem tiszta illóolajok becsaphatják az orrodat, mert az illatot érzed, de a szervezeted nem fog rá reagálni, hiszen nincs beltartalma. Tehát ezektől ne is várj semmit (az esetleges kellemes illaton kívül)! 

  • Elsősegély csepp

Amikor a feszültség félelemmel, pánikérzettel társul, akkor jöhet jól a Bach-virágesszencia kompozíció, az Elsősegély csepp. A következő virágesszenciákat tartalmazza:

  • ernyős madártej: segíti a testi-lelki traumák feldoglozását
  • cseresznyeszilva: kontrollálatlan fizikai tünetek (pl. remegés) megelőzésére, enyhítésére
  • napvirág: fokozott izgalmi állapot, pánik megelőzésére, enyhítésére
  • nebáncsvirág: izgatottság, türelmetlenség, erős cselekvési kényszer megelőzésére, enyhítésére
  • iszalag: segít megélni a jelen pillanatot, hatásos ájulás, révedezés ellen

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása