A hibiszkusz tea 5 pozitív hatása

hibiszkusz1.jpgElőször akkor kóstoltam hibiszkusz teát, amikor néhány évvel ezelőtt ajándékba kaptam. Fogalmam sem volt, mire számítsak, viszont a szirmok gyönyörű pirosas bordó színe egyből lenyűgözött. Az elkészült teának is pont ilyen színe lett. Nemcsak a látványa, hanem az íze is üdítő volt. 

Tudtad, hogy a hibiszkusznak 200-300 fajtája él a Földön? Ezek közül több is rendelkezik csodás hatóanyagokkal. A bio- és gyógynövényboltunkban, a Biotitok Gyógytékában kapható hibiszkusz tea is többféle pozitív egészségi hatással rendelkezik. Ezek közül most kiemelem az 5 legfontosabbat. Nézd csak! 

1) Hűsít

Enyhén savanykás íze miatt is kellemesen hűsítő hatású, amit szinte azonnal érzünk is. Az arab országokban a menta tea mellett ez az egyik legjobb hűtő hatású ital. A nyári forróságban kivételesen kellemes élményt nyújt a kortyolgatása. 

2) Vízhajtó

A hibiszkusz tea az enyhe vízhajtó hatású gyógynövények közé tartozik. Éppen ezért bátran szoktam ajánlani várandósoknak is, amennyiben ödémásodást észlelnek. 

3) Antioxidáns

Mint minden piros, kék, fekete, lila, sárga színű zöldség, gyümölcs, gyógynövény, így a hibiszkusz is erőteljes antioxidáns hatással rendelkezik. A sejtek szintjén vigyáz a szervezetünk egész-ségére. 

4) Gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású

A hibiszkusz sok C-vitamint tartalmaz, ezért szépen erősíti, támogatja az immunrendszerünk működését. Antibakteriális hatóanyagainak köszönhetően pedig kivédheti a bakteriális eredetű fertőzéseket. 

5)  Vérnyomáscsökkentő

Egy 2008-as vizsgálat szerint a hibiszkusz tea csökkentheti a magas vérnyomást. A kísérletben több héten keresztül napi 3 csésze teát fogyasztottak a kísérleti személyek, akiknél ezek után alacsonyabb értékeket regisztráltak.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

 

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása