Haladj a trendekkel, de ne olvadj bele egyikbe sem!

generaciok.jpgNéhány évvel ezelőtt részt vettem Tari Annamária pszichoterapeuta és onkopszichológus előadásán. Élvezetes, kedves, ám határozott stílusban mesélte el gondolatait, tapasztalatait. Annamária a generációk közti kommunikációs nehézségekről és egészségtudatosságról beszélt roppant megkapó, érdekes stílusban. Volt szó az értékrendek megváltozásáról, az értékek átadásáról, a generációkat jellemző kommunikációról, stílusról, világhoz való hozzáállásról.

Tudtad, hogy az 1985 előtt született emberek az X generáció tagjai, az 1985 és 1992 közöttiek az Y generáció, az 1992 utáni emberek a Z generáció, a ma élő kisbabák, bölcsisek, óvodások, kisgyermekek pedig az ún. alfa generáció tagjai? Ma nagyon gyors világban élünk, ahol sok-sok információ ér el hozzánk szinte minden pillanatban. Ezzel együtt az információszerzés világa is változik (internet, okos telefon stb.), így a kommunikációs szokások is.

A hatalmas változások miatt egy vérbeli X generációs szülő nehezen találhatja meg a hangot a Z generációs gyerkőcével. Elhangzott néhány hasznosság ezt illetően, hogy mire érdemes odafigyelni. Ha Te is szoktad dicsérni a gyermekedet, jó, kell. Hozzá szoktad tenni, hogy miért ügyes, miért jó stb.? Mindig indokold meg akár dicsérsz, akár figyelmeztetsz, hogy a gyermek tisztában legyen az okokkal, és ezek képezzenek fix értékpontokat a személyiségében! Ezzel segíted őt.

Biztató perspektíva az előtt áll, AKI HALAD A TRENDEKKEL, DE NEM OLVAD BELE! A felgyorsult, uniformizált világban is meg kell őrizni a személyiségünket, MEG KELL ŐRIZNI ÖNMAGUNKAT! :)

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Természetes egészség

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása