Rendrakás kívül-belül 4+1 tipp segítségével

rend.jpgAmint fent, úgy lent – Amint bent, úgy kint. Igaz ez mindenre, a rendre is. A rendrakás, takarítás mindig aktuális, legyen szó akár a környezetünkről, akár a lelkünkről. Íme, 5 tipp, hogy mindez könnyebben menjen. Olvass tovább!

1. Merd kidobni!

Te is szoktad mondani, hogy „ez még biztosan jó lesz valamire”? A valóságban bizonyára nem így lesz, legalábbis az esetek legnagyobb részében. Ha például egy ruhát már nem viseltél az előző szezonban sem, szinte borítékolhatod, hogy már nem is fogod. Ahelyett, hogy felhalmozol mindenféle ruhaneműt, tárgyat, vásárolj okosan, a számodra fölöslegessé vált holmikat pedig ajándékozd el! Tudod, ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs…

2. Tanulj meg szelektálni!

Csak az érzelmileg tényleg sokat jelentő tárgyakat tartsd meg, a többire nincs szükséged! Ha nem használod ezeket a hétköznapokban, praktikusan pakold őket egy dobozba, ahol egyben lesznek, s bármikor elő tudod venni őket.

3. Csak rutinosan!

Ha ügyesen osztod be az idődet, akkor sokkal több időd és energiád marad az igazán fontos dolgokra: magadra, a családodra, a hobbidra stb. Gondold át, hogyan oszd be az idődet: mikor vidd le a szemetet a szelektív szemétgyűjtőbe, melyik napon takaríts, mikor ki viszi el sétálni a kutyát stb. Ha úgy könnyebb, foglald táblázatba, így biztosan könnyebben áttekintheted a teendőidet.

4. Oszd be!

Nem kell egyszerre mindennek nekiesni. Inkább lassabban, megfontoltan, de ügyesen, hatékonyan rakj rendet! Jusson eszedbe, hogy tényleg ne csak átrendezd a holmijaidat, hanem szabadulj meg a fölöslegessé vált ruháktól, tárgyaktól. Előbb 1-2 fiók, majd a polcok, szekrények…

+1 Szabadulj meg a lelkedet nyomasztó dolgoktól is! Hogyan? Írd, táncold, üvöltsd ki magadból!

Ha kíváncsi vagy további testet-lelket segítő ötletekre, kattints IDE!

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása