Ha nem vagy kész változtatni...

balance.jpg„Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." Hippokratész szavai gondolatokat ébresztettek bennem, hiszen azt látom, hogy sokan még mindig a csodakapszulákat keresik; azt, hogy semmi más egyebet ne kelljen tenni, mint beszedni 1-2 doboz csodaszert, és minden rendeződik. Ébresztő!!! Ilyen nincs!

Ahhoz, hogy változást tapasztaljunk meg, önmagunkban kell elkezdeni megtenni az első lépéseket. Ehhez sokszor bátorság is kell, illetve az, hogy felelősséget vállaljunk önmagunkért. Felelősséget a gondolatainkért, a kimondott szavainkért, a tetteinkért. Ez ma többek között azért is nehéz sokak, mert a felszínen élik az életüket. A felszínen mindent könnyedebbnek érzünk. S mi történik akkor, ha elkezdünk felelősséget vállalni magunkért és egy kicsit elkezdjük megismerni a saját lelkivilágunkat? Talán új, addig ismeretlen helyzetekbe csöppenünk, új érzésekkel szembesülünk, melyek először akár ijesztőnek is tűnhetnek. Félünk az ismeretlentől, félünk az érzéseinktől, félünk a felelősségvállalástól…

Pedig sokszor apró pici változtatások is elegendőek az egészségünk érdekében, pl. egy pohárral több vizet inni másnaptól, naponta összeírni 3 dolgot, amiért aznap hálásak lehetünk, tudatosan figyelni és keresni az örömteli pillanatokat, elkezdeni bátrabban kimondani, ha valami nem tetszik stb.

Minden változást csak saját magunkból kiindulva tudunk elkezdeni, s ahogy mi elkezdünk változni, máris egy picit más szemszögből látjuk a dolgokat, s olybá lesz, mintha a külvilág változna. Egy kedves vendégem, aki holisztikus állapotfelmérésen járt nálam, tökéletesen megfogalmazta ezt a folyamatot: „Látszólag a környezetemben semmiféle változás nem történt: ugyanott dolgozom, ugyanazok az emberek vesznek körbe, ugyanaz a férfi a társam, és mégis minden megváltozott az utóbbi időben, mert én változtam. Én látom már másként a dolgokat.”

A változást sosem várhatjuk másoktól, a külvilágtól, mert az belőlünk indul. S valóban senki sem tud rajtunk segíteni, még a legjobb terapeuta, vagy a legdrágább „csodaszer” sem, ha nem teszünk egy kis erőfeszítést magunkért, és nem változtatunk. Így tulajdonképpen saját magunkat gyógyítjuk, ám a terapeuta/segítő az út kijelölésében tud segíteni javaslatokkal, egy új szemléletmód felvillantásával. Ahogy a test erősödik, úgy a lélek is könnyebben erőre kap, de ez visszafelé is így működik. A test a lélek színpada, s a testünk a lakhelyünk ezen a Földön. Vigyázzunk rá is!

Még több, testet-lelket segítő tippért iratkozz fel hírlevelünkre:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása