A tavaszi fáradtság 6 legbiztosabb ellenszere

tavaszboszi.jpgAhogy egyre többet süt a Nap, egyre többször találkozom mosolygós emberekkel az utcán. A napsütés hatására egyre jobb a kedvünk, ám ennek ellenére is érezhetjük a tavaszi fáradtság jeleit, amikor talán az is nehezünkre esik, hogy reggel kikeljünk az ágyból. Megosztok Veled 6 olyan „trükköt”, amivel a szervezeted könnyedén veheti az évszakváltást anélkül, hogy a tavaszi fáradtság akár egyetlen tünetét érezné.

1. Tisztítókúra

Ha még nem szántad rá magad egy hatékony, ám kíméletes tisztítókúrára, még most sem késő! Tavasszal és nyáron könnyebb megszabadulni minden olyan salakanyagtól, amely terheli az emésztőrendszert. Az útifű maghéjjal végzett 2,5-3 hetes kúra hatására a szervezeted biztosan fellélegzik.

2. Folyadék

A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása az év minden szakaszában fontos. Tavasszal különösen segítségünkre lehet abban, hogy a felgyülemlett méreganyagok könnyebben távozzanak, illetve a folyadékfogyasztás dinamikát visz a szervezetünkbe. Igyál meg hozzávetőleg napi 2 liter folyadékot: vizet, teát vagy akár jó minőségű szörpöt. Az ízletes, érzékeket gyönyörködtető szörpökkel változatosabbá tehetjük az étrendünket.

arcnapoztatas.jpg3. Napfény

A szürkés, zord téli időszak után mindannyian vágyunk a melengető napsütésre. A napfény hatására megnő a szervezetben a D-vitamin szintje, ami szükséges a csontok, fogak egészségéhez. Ezen kívül az éltető napfény a boldogságérzethez is nagyban hozzájárul, sokkal kedélyesebbnek, kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat napos időben. Fordulj a Nap felé és napoztasd az arcod! Figyelj azonban arra, hogy már az első tavaszi napsugarak is hatással lehetnek a bőrre; gondoskodj a megfelelő természetes bőrvédelemről!

4. C-vitamin

A tavaszi fáradtság mögött sok esetben vitaminhiány áll. A sejtvédő, immunerősítő C-vitamin segít feltölteni energiával a sejteket. Fogyassz sok friss szezonális zöldséget, gyümölcsöt! Ha úgy érzed, ez is kevés lenne, természetes alapú tablettával, kapszulával is kiegészítheted a vitaminraktárad.

5. Mozgás

Még ha eleinte nehézkesnek is érezzük, érdemes erőt venni magunkon, és egy-egy séta vagy kirándulás erejéig kimozdulni otthonról. Rengeteg csodás kirándulóhelyet kereshetünk fel a környékünkön, ahol a természetben töltődhetünk. A mozgás serkenti a vérkeringést, megmozgatja az izmokat, és nem utolsósorban segít levezetni a hétköznapok feszültségeit.

6. Relaxálás

A lelki méregtelenítés legalább olyan fontos, mint a testi. A helyzetek pozitívabb irányú megközelítése, egy-egy mosoly – akár saját magunkon is –, a légzőgyakorlatok, a jógázás, a meditáció, zenehallgatás mind-mind alkalmasak arra, hogy teste-lelke megújuljon, töltekezzen.

További, testet-lelket segítő tippekért, gondolatokért kattints IDE!

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása