Illatos füvek, avagy a teakeverés fortélyai

Egy-egy teakeverékre rápillantva elbűvölhet minket a szépsége, a kisugárzása, az illata. A megkóstolása után pedig megtapasztalhatjuk a hatását is. Vajon mi szükséges egy hatékony és egyedi teakeverékhez? Elegendő lehet néhány szakkönyv, cikk elolvasása, és a gyógyfüvek kis ismerete?

A hatékony és biztonságosan alkalmazható teakeverék mindenekelőtt alapos szaktudást igényel. Ehhez jön a természet iránti alázat, szenvedély, az elhivatottság, a kísérletezés, a megfigyelés öröme és izgalma, a receptúra finomítgatása, vagyis a lélek!

Pontosan így születtek meg a címben említett Illatos füvek teakeverékek is, melyek saját receptúráim alapján összeállított teakeverékek. Miért jó Neked is az Illatos füvek valamelyik tagja? Olvass tovább és máris megtudod!

A Jól járok teakeverék a jó választás, ha ízületi problémákkal – fájdalommal, gyulladással – küszködsz, ha nehezen megy a lépcsőzés, a guggolás. Egy kedves budapesti vendégem, Pete Lászlóné a következőt küldte el nekem 2013 őszén, miután néhány hónapja fogyasztotta már a teát (a teljes levélnek egy részletét közlöm): „Eldobtam a botomat, pontosabban: lecseréltem. Hogy mire? Hát gyógyteákra. Több mint fél éve különféle módokon gyógyítgatják kiújult térdízületi gyulladásomat. Fizikoterápiától a fájdalomcsillapító injekciók, tabletták, kenőcsök és jegeléseken át terjedtek a gyógymódok. Ezek ellenére a lépcsőn járást, a fontos napi mozdulatokat (öltözködés, kádba lépés, leülés, felállás) fájdalom kísérte…”

A Naplemente teakeverék megoldást nyújt, ha nehezen alszol el esténként, esetleg ébredezel éjszakánként, s nem igazán tudod kipihenni magad. A Naplemente teakeverék nyugtató teafüveket tartalmaz változó arányban, így szépen pihenteti, lecsendesíti az elmét.

Tapasztalataim szerint a nyár klasszikusan a felfázások ideje. Erre is van megoldás a Biotitok Gyógytékában az Illatos füvek között, mégpedig a Napsugár teakeverék. Mikor fogyaszd ezt a keveréket? Ha felfáztál, akut vagy krónikus húgyúti gyulladásban szenvedsz, ha szeretnéd megtisztítani a vesédet a salakanyagoktól, s ezáltal aktívabbá, élettel telibbé válni.

A Könnyű pocak teakeverék emésztést segítő gyógynövényeket tartalmaz változó arányban, többek között borsmentát, édesköményt, körömvirágot. Ezt a teakeveréket akkor ajánlom, ha időnként vagy gyakran felpuffad a hasad, nehezebben, lassabban emészt a szervezeted, epeproblémák gyötörnek. A teában található herbák segítik a máj, epe, gyomor egészségesebb működését.

Az Illatos füvek jelenleg ötödik tagja a Lélekerő teakeverék, mely segít Neked, ha levert, szomorkás a hangulatod, vagy éppen túl izgatott. Az izgatottságnak a tünete lehet többek között a hevesebb verejtékezés, gyomorszorítás, fejfájás, heves szívdobogás, szívritmuszavar. A levendula aromájával átitatott szépséges teakeverék valódi lélekerőt önt az emberbe, a nyugalom és a jókedv érzését segíti. Már a látványa is jókedvre derít!

2014 őszén a boszorkánykonyhámban született egy Mosoly, ami igazán egészséges, gyümölcsös és 100% természetes összetevőket tartalmaz.
A Mosoly gyümölcsös teakeverék egy finom élvezeti tea, ám összetevőinél fogva támogatja a hasnyálmirigy működését, cukorbetegeknek csökkentheti a vércukorszintjét.
Mit tartalmaz ez a színes Mosoly?
Találsz benne almadarabokat, fahéjat, csipkebogyót és áfonyalevelet.

Figyelem! A gyógyteák önmagukban nem minden esetben válthatják ki a gyógyszer alkalmazását.

Az Illatos füvek teakeverékeket megvásárolhatod a következő helyeken:

Biotitok Gyógytéka – Balatonfüred, Kossuth u. 19.

BalatonÍzlelő – Budapest, Királyi Pál u. 10.

Pörc – Magyar delikát – Balatonkenese, Fő u. 23.

Pörc BUDA - Budapest, Lövőház u. 27.

Ha kíváncsi vagy további, testet-lelket segítő ötletekre, akár gyógynövényekre, akkor kattints IDE!

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

További hasonló témájú cikkekért kattints: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása