Figyelsz rám? - A minőségi idő

Minőségi idő.jpgMunkám során sok-sok gyermekkel és szülővel találkozom. Csodálattal hallgatom a gyerekeket, akik a saját fejlettségi szintjüknek megfelelően, a maguk módján meg tudják fogalmazni, hogy mire is van igazán szükségük. Azt tapasztalom, hogy a gyerekek a lelkük mélyén nem a legújabb mobiltelefonra, tabletre vagy más technikai találmányra vágynak, hanem a szülőkkel együtt töltött minőségi időre. Már a 6-7 éves gyerekek is szépen megfogalmazzák az igényeiket:

„Arra vágyom, hogy amikor beszélgetünk apával és anyával, akkor egyik se nézegesse a mobiltelefonját, a tv-t, ne másra figyeljen, hanem rám. Néha azt érzem, hogy ha abbahagynám a mondatot a felénél, azt sem vennék észre.” Elgondolkodtató…

Látom, hogy ilyenkor a szülő is ledöbben, mert sokan közülük nem gondolják, hogy a gyerekek ennyire tisztán érzékelik a történéseket. A fiatalok gyakran sokkal jobban és tisztábban átlátják a helyzeteket, mint mi, felnőttek.

Véleményem szerint a gyerekek egészséges testi-lelki fejlődéséhez nem a különböző technikai szerkentyűk, a televízió bámulására van szükség!!! Amire szüksége van ehhez, az a szülő, aki (még ha naponta nem is tud hosszú időt szakítani bokros teendői közepette) őszintén, nyíltan beszélget a gyerekével, mert érdekli, hogy mi zajlik az ő lelkében.

Rengeteget jelent a gyerekeknek, ha hallják, hogy apa vagy anya is volt esetleg hasonló helyzetben – a gyerekek rajonganak a mesékért! Meséljünk nekik akár mesekönyvből, akár a saját életünkből, sőt együtt is szőhetünk mesét velük! Közben lehet nagyokat kacagni, lehet új szavakat megismerni, el is lehet játszani a szerepeket, lehet illusztrációt készíteni stb. A gyerekek óriási fantáziával rendelkeznek, adjunk teret ennek neki!

A gyerekeknek (és a felnőtteknek is) élményekre van szükségük! Az együtt töltött idő MINŐSÉGI IDŐ lehet, ha odafigyelünk egymásra! Ne hagyjuk, hogy a felgyorsult, túlcivilizált világ elvágjon minket egymástól! Őrizzük, ápoljuk, tegyük gazdagabbá, színesebbé az emberi kapcsolatainkat!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása