16 gyors és természetes módja annak, hogy emeld a boldogságérzeted 2.

harmonia.jpgA korábbi cikkemben bemutattam 8 természetes tippet, amelyek segítségével ki tudod magad húzni a mélyebb lelki gödörből. Most következzen a második 8-as hangulatjavító javaslatom. Olvass csak tovább!

9. Tarts háziállatot. Egy háziállat óriási felelősséggel jár, de egyben rengeteg örömmel, szép pillanattal is megajándékoz. Ha van háziállatod, könnyebben megtapasztalhatod az ártatlan, tiszta, feltételhez nem kötött szeretetet.

10. Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz. Elegendő időt kellene arra fordítanunk, hogy rendszeresen feltöltsük az energiaraktárainkat. Ettől érezzük igazán, hogy élünk. Tapasztald meg a flow érzését, ami nem más, mint hogy annyira belemerülsz egy tevékenységbe, hogy teljesen megszűnik körülötted a világ. Ez a fajta érzés erősíti, támogatja a szellemi, mentális frissességed, egészséged.

11. Szerezz új ismeretségeket. Fontos, hogy legyen legalább néhány ember, akit közel érzel magadhoz. Ápold ezeket a kapcsolatokat. Időnként találj időt és lehetőséget arra is, hogy új ismeretségeket szerezz.

12. Szervezd jól az idődet. Meg kell tanulnunk jól beosztani a nap 24 óráját, így igyekezz reálisan látni, mi fér bele ebbe az időbe. A legtöbb ember túl sok mindent akar belezsúfolni egy napba, aztán elkeseredik, amikor nem sikerül teljesíteni. kerüld ezt el azzal, hogy megtervezed a napjaidat, a teendőidet.

gitarozas_1.jpg

13. Hallgass zenét. Pszichológiai felmérés szerint azok az emberek, akik rendszeresen hallgatnak zenét, sokkal boldogabbak, nyugodtabbak, higgadtabbak, mint azok, akiknek a zene nincs jelen az életükben. Fedezd fel, milyen zenét hallgatsz szívesen, milyen dallamok esnek jól a fülednek (no és a lelkednek).

14. Tégy rendet magad körül. Észrevetted már, hogy mennyivel jobban érzed magad, miután rendet raksz, kitakarítasz magad körül? A takarítás és a régi limlomok kiszórása felér egy jó kis terápiával, amitől megkönnyebbülsz. Legalább lesz hely az új dolgoknak, új energiáknak.

15. Méregtelenítsd a tested is. Amikor méreganyagoktól mentes a testünk, az agyunk is jobban brillírozik, ráadásul több energiával is bírunk. Került az adalékanyagoktól hemzsegő, előre elkészített ételeket, a húsokat, az alkoholt, a koffeint és a dohányzást. Élvezd, ahogy a szervezeted megszabadul a méreganyagoktól. Tippem: útifű maghéj kúra

16. Használj gyógynövényeket. Az aromaterápiában is kedvelt levendula nemcsak relaxáló hatású, de még a pocakodnak is jót tesz. Az orbáncfű a klasszikus növényi antidepresszáns, ám figyelj, mert napfényes időben fényérzékenyíti a bőrt. A nyugtató hatású citromfű nem véletlen kapta a „zöld Seduxen” becenevet.

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Természetes egészség

 

 

 

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása