16 gyors és természetes módja annak, hogy emeld a boldogságérzeted 1.

teljesseg.jpgMár az ókorban élt Arisztotelész is megmondta, hogy a boldogságunk csak rajtunk múlik, mi vagyunk érte felelősek. Ennek ellenére a boldogságot nagyon sokan a másik emberben, a külvilágban keresik. Jó hír, hogy képesek vagyunk a boldogságra, de nem kívül, hanem belül, saját magunkban kell keresnünk a forrását. Sok múlik azon, mit vagy éppen kit választunk egy-egy adott pillanatban. A kétrészes cikk első felében 8 olyan természetes tippet ismerhetsz meg, amelyek segítségével emelheted a boldogságérzeted. Olvass tovább!

1. Testedzés. A testi és a lelki jóllét szorosan összefügg. Amikor a tested jól érzi magát, akkor a szellemed, lelked is kiegyensúlyozott. Amikor sportolsz, a szervezetedben endorfin hormon, azaz boldogsághormon szabadul fel. Szakértők legalább napi 30 perces rendszeres testmozgást ajánlanak. Ügyesen építsd be a hétköznapjaidba, akár eloszthatod 10 perces blokkokra is.

2. Meditáció. Amikor meditálunk, az agyunk egy igen relaxált állapotra kapcsol. Aktiválódik a paraszimpatikus idegrendszer – ez felelős a pihenés és az emésztés folyamataiért. Szakíts némi időt rá, tanulj meg olyan relaxációs technikát, amit jónak érzel, amivel tudsz azonosulni, majd gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj.

3. Masszázs. Egy jó kis masszázs igazán felemelő tud lenni. Ilyenkor testünk-lelkünk élvezi a gyógyító érintést. Ez az élmény módosítja az agyhullámokat, így egy mélyen ellazult állapotba kerülhetsz. Feldobhatod a masszázst finom olajokkal is, amik szintén kényeztetik a testet-lelket-szellemet.

4. Gyógyító terápiás beszélgetés. Nagyon sokat tud abban segíteni, hogy jobban ráláss a gondolkodási- és viselkedésmintáidra. Szeretsz panaszkodni? Rágódsz a múlton? Aggódsz a jelen és a jövő miatt? Ne feledd, hogy mindez a te döntésed! Dönthetsz úgy, hogy szakítasz ezekkel a mintákkal. Cserébe elégedettebb, kiegyensúlyozottabb életet élhetsz. Legjobb tudásom és tapasztalatom szerint szívesen segítek neked ebben!

zen.jpg5. Hála. Nem erőltetheted magadra a hála érzését, de ha gyakorlod, akkor hamar észreveszed majd, hogy az életed szebbé válik. Nem a körülményeid változnak majd, hanem a te látásmódod; más színben kezded el látni ugyanazt a világot. Próbáld nézni az Élet napos oldalát, érezd a hálát minden egyes pillanatért!

6. Elegendő alvás. Vannak, akiknek több alvásra van szükségük a regenerálódáshoz, de lehet, hogy te éppen azok közé tartozol, akik megelégszenek kevesebb alvással is. Ám az arany középút a napi 8 óra alvás. Amikor kipihentek vagyunk, minden könnyebben megy. Kutatásokkal bizonyították, hogy a pihentető éjszakai alvással megelőzhető a depresszió. Tehát teremts olyan környezetet, ahol szívesen és jóízűen tudsz aludni. Erről részletesebben olvashatsz egy korábbi cikkemben, kattints!

7. Napfény és friss levegő. Sokkal jobb kedved lesz, ha napoztatod egy kicsit a tested, sétálsz az erdőben. A szervezetünknek szüksége van D-vitaminra, amit a napfényből tud előállítani. A D-vitamin gyulladáscsökkentő, rákmegelőző hatású, segíti a csontozat épségét, sőt a hangulatunkra is pozitívan hat. Használd ki a napfényes napokat. Egy korábbi cikkemben írtam arról, hogy óvhatod a bőrödet nyáron. Olvasd el ezt is!

8. Mosoly. Nevess, ahogy csak jólesik! Ha rámosolyogsz valaki másra, nemcsak neked okoz majd jó érzést, de a másiknak is sokat adsz vele. Miért mosolyogj még? Olvasd el a további indokaimat a linkre kattintva: 7 indok, hogy miért mosolyogj

A következő 8 szívderítő tippem hamarosan jön… Csak figyelj!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Természetes egészség

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása