Az emésztőrendszer egészsége

travis-yewell-xxjciiqaj-y-unsplash.jpgDr. Gulyás Gertrúd nevével korábban már találkozhattak a Vitae magazin olvasói. A háziorvosként és ENERGY szaktanácsadóként is praktizáló doktornő rövid, de annál átfogóbb előadást tartott az idei szakmai konferencián, melynek témája a gyógyító táplálkozás volt.

Gulyás doktornő tíz éve alkalmazza az ENERGY termékeit. Szakmai életútja alatt megtapasztalta azt, hogy orvosként van egy pont, ahonnan nem lehet továbblépni a probléma megoldásában, mert nem áll rendelkezésre megfelelő terápiás módszer.

Hippokratész szerint minden betegség a bélből ered. Az emésztés az amiláz nevű enzim segítségével már a szájüregben elkezdődik, innen halad a táplálék a gyomor felé. A gyomorban a gyomorsav segíti a táplálék feldolgozását, majd a következő állomás a nyombél, a vékonybél. A vastagbélben pedig a felszívódás folyamata történik meg. A doktornő hangsúlyozta, hogy a minőségi táplálékból nyert minőségi energia minden területen fontos a szervezetünknek. 

Áteresztőbél-szindróma

Egyre gyakoribb megbetegedésnek számít. A tünetegyüttes több okra is visszavezethető. Az Escherichia coli és a Clostridium difficile baktériumok jelenléte, a széles spektrumú antibiotikumok alkalmazása, az alkohol és a túlzott cukorfogyasztás, az A-, D-vitamin és a cink hiánya, valamint nőknél a fogamzásgátlók szedése egyaránt hozzájárulhat a belek nem megfelelő működéséhez. Az orvos a pontos diagnózis megállapításához feltesz különböző,  alarmírozó tünetekre vonatkozó kérdéseket, pl.: változott-e a páciens testsúlya az utóbbi időben, megváltozott-e a széklet habitusa vagy szokott-e csuklani.

A doktornő az áteresztőbél-szindróma gyógyítására az ENERGY termékpalettájáról ajánlja a CYTOSAN vagy a CYTOSAN INOVUM kapszulát, melyek lesöprik a bélfalat. Dr. Gulyás Gertrúd a Pentagram® cseppek közül a VIRONAL-t javasolja. Ebből jobb az alacsony adagolás, ebben az esetben a kevesebb, több. A CYTOSAN-nál figyelni kell arra, hogy a káliumtartalmú vízhajtók mellett a kapszula megemelheti a szervezetben a káliumszintet. A CYTOSAN és egyéb készítmények bevétele között teljen el 1,5-2 óra! A CYTOSAN + VIRONAL kúra után következhet a PROBIOSAN + KOROLEN kúra. A PROBIOSAN támogatja a belek egészséges mikroflóráját; abban segít, hogy a megtelepedésre képes 10 baktériumtörzsre rá tudjon épülni a többi fontos baktériumtörzs.

A doktornő tapasztalatai szerint a vastagbél egészséges működését a következő termékekkel lehet segíteni, fenntartani: SPIRULINA BARLEY, ORGANIC BETA, ORGANIC CHLORELLA, CYTOSAN és CYTOSAN INOVUM, PROBIOSAN, REGALEN. Ha a vastagbélprobléma esetén egyértelműen jelen van a pszichés ok is, akkor a STIMARAL a legjobb választás. 

Reflux

A szerteágazó tüneteket produkáló refluxot a túl sok ammóniagáz képződése okozza, ami a gyomor felől visszaszivárog a nyelőcsövön keresztül a szájüreg felé. Az ammóniaképződést növeli a túl sok állati eredetű fehérje fogyasztása. Megoldásként szóba jöhet a CYTOSAN INOVUM és a REGALEN gyógynövény-koncentrátum alkalmazása, majd a kúra második fázisában a REGALEN-t felváltja a GYNEX csepp. A tapasztalatok szerint a refluxot 80%‑ban epeműködési zavar okozza. Az epe az egész emésztőrendszer karmestere – ha nem működik jól, akkor az negatív hatással van a teljes emésztőrendszerre. Az epe egészséges működéséhez elengedhetetlen a zsírok fogyasztása! Az epeműködés zavara esetén a következő tünetek észlelhetők: migrénes fejfájás, vörös szem, ok nélküli tartós hasmenés, jobb bordaív alatti fájdalom vagy kellemetlen érzet. 

Toxikus nehézfémterhelés

A leggyakrabban előforduló nehézfém, az ólom, bekerülhet a szervezetünkbe a belélegzett levegőből, illetve kozmetikumokból. Az ólom a csontokba épül be, valamint a szív- és érrendszert terheli leginkább. Nehézfémterhelés esetén fontos a folsav és a B-vitaminok bevitele, hiszen ezek hiánya is növelheti a terhelés lehetőségét. Az ENERGY termékek közül sikeres megoldásként alkalmazhatjuk a CYTOSAN és a CYTOSAN INOVUM kapszulát, a CHLORELLA algát, a FYTOMINERAL-t, a VITAFLORIN-t és a CISTUS INCANUS cseppet. 

Új szerv: a mikrobiom

Az előadáson elhangzott, hogy a bélbaktériumok száma hozzávetőleg 10 billióra tehető, a súlyuk pedig 2 kg körül mozog. A bélbaktériumok összessége személyenként nagyon egyedi, ezért elképzelhetjük úgy, mint a változó ujjlenyomatot. Egy új szervet is emleget a tudomány az utóbbi időben, ami a mikrobiom, azaz az emberi szervezetben élő, mikroorganizmusok alkotta nélkülözhetetlen rendszere. 

A doktornő zárszóként Hippokratészt idézte: „A táplálékod legyen orvosságod és az orvosságod legyen táplálékod.”

A cikkben ajánlott Energy termékeket megvásárolhatod nálunk, a balatonfüredi klubban (Balatonfüred, Kossuth u. 19.).

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Vissza a főoldalra

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása