5 apróság, hogy jól induljon a napod

freestocks-org-596381-unsplash.jpgA reggeli hangulatunk megalapozza az egész napunk energiáját. Legalább is azt mindenképpen, hogy milyen energiával indulunk neki az aznapnak. Én már jó ideje igyekszem odafigyelni néhány egyszerű dologra, hogy harmonikusabban teljenek a családi reggelek. 

1) Ne kapkodj!

Mára már kitapasztaltam, mikor kell ahhoz felkelnem, hogy minden fontos reggeli teendőt kapkodás nélkül el tudjak végezni. A kapkodástól feszült, stresszes lesz az ember, tehát amennyire lehet, érdemes kiküszöbölni. Te se kapkodj! 

2) Adj időt magadnak a fürdőszobai készülődésre!

Nos, bevallom, hogy ez nekem nem mindig sikerül, mert ha a 1,5 éves totyogóm velem egyidőben ébred, akkor a kényelmes fürdőszobai készülődésnek lőttek. Viszont amikor van rá lehetőségem, akkor „királynőként” indul a napom. 

3) Reggelizz!

Természetgyógyászként is arra próbálom inspirálni a vendégeimet, hogy ne sajnálják az időt a reggelire. Főleg a meleg reggeli (pl. meleg zöld turmix, kása) segíti az emésztőrendszerünket, hogy könnyebben felébredjen, és megkezdje az enzimtermelést. 

4) Olvass inspiráló gondolatokat!

Igyekszem úgy alakítani a reggeleimet, hogy el tudjak olvasni 1-1 rövid megerősítő gondolatot, ha úgy tetszik, napi útravalót valamelyik klassz könyvemből vagy kártyámból. 

5) Felejtsd el a mobilozást!

Mivel a reggeli harmónia, amit megteremtesz magadban és magad körül, kihat az egész napodra, ezért reggel ne mobilozz! A képernyő bámulása szétkapcsolja a két agyféltekét, így eleve nehezebb a harmónia megteremtése. Helyette inkább tervezd meg a napodat, igyál egy jó kis zöld teát vagy egy finom kávét!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Vissza a főoldalra

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása