Miért ragaszkodsz ahhoz, ami fáj?

jay-nair-766216-unsplash.jpgKell némi bátorság ahhoz, hogy belássuk, változunk. Nemcsak mi változunk, hanem körülöttünk minden. A napszakok, az évszakok, az időjárás és még sorolhatnám a természeti jelenségeket. Miért pont mi, emberek maradnánk mindig ugyanolyanok? Mindig minden változik. Ezt korábban is tudtam, érzékeltem – magamon is –, ám mióta anyuka lettem, azóta ez még világosabbá vált számomra. Emlékszem, mire megszoktuk, hogy a kisfiúnk 3 és 7 hónapos kora között nappal kizárólag bölcsőhintában volt hajlandó nagyokat durmolni, addigra (az érésével együtt) változott a szokása, és következett a babakocsiban alvás. Ettől is megijedtem eleinte, hogy mi van, ha túlságosan megszokja, és majd nem tudom máshogy elaltatni? Utólag pontosan bebizonyosodott, hogy ettől is kár volt félnem… A gyerkőc magától átszokott a kis kuckójában történő alvásra. Itt már tényleg beláttam, hogy kár aggódni bizonyos dolgok miatt, viszont, van, amit tehetek. Hogy mit? Azt, hogy figyelem a változás jeleit, magát a folyamatot, és igyekszem ehhez a lehető legjobban alkalmazkodni.

Azt is látom, hogy sokan nem szeretik a változásokat, mert fárasztónak, ijesztőnek találják, és inkább ilyesmi kérdések, gondolatok jelennek meg a fejekben:

„Mi lesz, ha…?”

„Úristen, akkor ki kell lépnem a kényelmes komfortzónámból!”

„Húha, és akkor mit csináljak?”

„Félek.”

Persze, hogy félünk az ismeretlen helyzetektől, mert nincs velük tapasztalatunk. Ám ugyanezt megnézhetjük onnan is, hogy: „De jó! Milyen izgalmas, hogy ezt meg ezt is megismerhetem!” Nyilván ehhez kell egy többé kevésbé tudatos attitűd, gondolkodásmód.

A személyiség folyton változik, újraszerveződik, nem egy kőbe vésett, megmásíthatatlan valami. Ez a jó hír, ugyanis ha akarunk, akkor tudunk változtatni! Tudunk változtatni azon, ahogy gondolkodunk, ahogy beszélünk, ahogy viselkedünk.

Ha beteg leszel, és az a negatív állapot újra és újra megjelenik az életedben, akkor ahhoz, hogy újra egészséges legyél, előbb-utóbb muszáj lesz változtatnod. A betegségek tünetei mindig csak jeleznek nekünk, hogy valami nem jó, valamit nem jól csinálunk az életünkben, talán nem is a saját utunkat járjuk, talán mások életét éljük. Ha ezekkel nem szembesülsz, ha nem változtatsz, akkor megint beteg leszel, még betegebb leszel… Ilyenkor rá kell döbbenned, hogy az az út, amit eddig jártál, hova vezetett. Betegséghez, rossz lelkiállapothoz, káoszhoz. Ezt szeretnéd továbbra is? Akkor menj tovább ezen az úton! 

simon-rae-221560-unsplash.jpgSzeretnél meggyógyulni? Szeretnéd harmóniában élni a mindennapjaidat? Szeretnéd élni a saját életed úgy, hogy jól érzed magad benne? Szeretnéd jól érezni magad a bőrödben? Ha a válaszod igen, akkor változtass! Merj változtatni, mert kalandos út vár rád! Azt nem mondom, hogy ezen az úton – az önismeret útján – minden csupa rózsaszín és mosolygás, sőt! Viszont képes leszel tudatosabban jelen lenni a pillanatokban, az Életedben. Ez magával hozza a nagyobb belső harmóniát, az egész-séget.

Tudod, egyetlen dolog biztos az életünkben: maga a változás!

Ha gondolod, szívesen fogom a kezed ezen az úton. A lépéseket nem tudom megtenni helyetted, de ha szeretnéd, ott leszek melletted és segítelek a legjobb tudásom, tapasztalatom szerint. Találkozunk? Kérj időpontot most: 06-20/595-3062

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása