Aphrodité gyümölcse: az antioxidáns gránátalma

nathalie-jolie-408442-unsplash.jpgA szüleim kertjében áll egy csodálatos bokor, aminek mélyzöldek a levelei és minden évben pompás piros virágok, gömbölyded gyümölcsök mosolyognak rajta. Ez a gránátalma.

A gránátalmát már az ókorban is nagy tisztelet övezte, nem véletlenül. 

            A gránátalma szó eredete a latin granum ’mag’, illetve granatus ’magvas’ szóra vezethető vissza, amin nem is kell csodálkozni, hiszen aki látott már gránátalmát, az tudja, hogy rengeteg apró magocska található az alma alakú gyümölcsben. A gránátalma őshazája a Kaukázus környéke, Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia (Azerbajdzsán, Örményország, Tádzsikisztán, Üzbegisztán, Türkmenisztán, Grúzia, Irán), de hazánkban is jól érzi magát. A gránátalma tavasszal, nyáron virágzik, a gyümölcs pedig ősszel érik be, és sokféle színű lehet, a legelterjedtebb a sötétpiros és a sárgászöld.

Az erős antioxidáns hatású gránátalma nagyon gazdag

- flavonoidokban

- káliumban

- kalciumban

- C-vitaminban. 

 

A gránátalma mint az egészség forrása

A perzsa eredetű gyümölcs kedvező hatásai között említhetjük, hogy

- csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintjét, egyúttal emeli a jótékony koleszterin, a HDL szintjét a vérben

- csökkenti a vérnyomást

- csökkenti az érfalakra lerakódott plakkok méretét, mennyiségét, ezáltal csökken az embólia és a szívinfarktus veszélyének kockázata

- az elmúlt néhány év kutatási eredményei arra is utalnak, hogy a gránátalma segíthet többféle rákbetegség (bőrrák, emlőrák, prosztatarák) megelőzésében és kezelésében; ezt a hatását a benne található ellagénsavnak köszönheti, mely képes megállítani a rákos sejtek osztódását, elpusztítja a rákos sejteket, illetve gátolja a kialakulásukat

- baktérium-, vírus- és parazitaellenes hatását is igazolták a kutatások

- a gyümölcsök közül ez az egyetlen, amely képes szembeszállni a bélrendszeri candida gombásodással, mivel gátolja a szervezet számára káros gombák és az élesztőgomba szaporodását

- a kerekded gyümölcsben ösztrogénhez hasonló anyag található, emiatt klimaxos panaszok, csontritkulás esetén is ajánlható a fogyasztása. 

Számtalan gyümölcs közül válogathatunk; van, ami idővel feledésbe merül, és van, ami örökre belopja magát az emberek szívébe. Ilyen a gránátalma is, melynek híre, szépsége mit sem fakult az évszázadok alatt. 

A Biotitok Gyógytékában beszerezheted a 100% tisztaságú gránátalma levet, illetve az Energy Vitaflorin kapszuláját, aminek az egyik fő összetevője a gránátalma.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.