Egy csöpp csipke

jorge-garcia-202566-unsplash.jpgBicske, hecsedli, gyepűrózsa, ebrózsa: tájegységenként más-más néven ismert a kis csodabogyó, a csipkebogyó, ami a vadrózsa áltermése. Lelkes természetjáróként már a nyár közepétől figyelgetem a csipkebogyó bokrokat, de persze tudom, hogy igazán jó, érett, ízletes csipkebogyót csak ősszel, úgy október táján lehet gyűjteni. Miben segíthet nekünk a csipkebogyó?

  • roborálás, immunerősítés
  • érrendszer erősítése
  • fáradékonyság ellen
  • megfázásos panaszok enyhítése
  • gyenge vizelethajtó
  • égési sebek, rovarcsípések kezelése

Hogyan készítsd el a csipkebogyó teát?

Az előzőleg megtört hecsedlit hideg vízben áztasd egy éjszakán keresztül. Egy liter vízhez négy evőkanál zúzott bogyót adj. Másnap szűrd le, és a leszűrt csipkebogyót újabb egy liter vízzel forrázd le. Végül öntsd össze a kétféle csipkebogyó levet és fogyaszthatod is.

Habár a csipkebogyó teáról esett szó, de meleg szívvel tudom ajánlani a hecsedli lekvárt is, ami egy igazi kulináris csoda. Mind a lekvár, mind az ízletes tea feltölti a szervezet energiaraktárait, testünk-lelkünk töltődik.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.