A csodás bőr 3 ellensége

chris-jarvis-626565-unsplash.jpgTe is észrevetted már, hogy időnként, ha nem figyelsz magadra eléggé, a bőröd (is) megsínyli? Ilyenkor fakóbbá, esetleg pattanásosabbá válhat. Elárulom, hogy véleményem szerint mi a szép bőr 3 legnagyobb ellensége. Olvass csak tovább!

  1. Cukor

Május elején jártam az Energy szakmai konferenciáján, ahol dr. Benkő Éva akupunktúrás orvos előadását hallgattam meg az inzulinrezisztencia természetes kezelési lehetőségeiről. Nagyon sok hasznos és érdekes információt tudtam meg a témával kapcsolatban, és a doktornő szerint nem kellene semmit sem édesítenünk. Nos, tény, hogy a cukor hatására a bőr könnyebben elveszíti a feszességét és a ragyogását, és védtelenebbé válik a külső hatásokkal szemben, pl. dohányfüst, UV-sugárzás.

Az említett előadásról készítettem egy átfogó beszámolót, ami az Energy szakmai lapjában, a Vitae magazin 2018. júniusi számában olvasható. 

  1. Kialvatlanság

Erről a témáról is volt szó az előbb említett szakmai előadáson, ugyanis a minőségi, pihentető alvás szorosan összefügg a hasnyálmirigy egészségi állapotával. A szénhidrát megfelelő bontásáért pedig ez a szervünk a fő felelős. Hősiesen bevallom, én mostanában többször éreztem magam kialvatlannak, mert a 10 hónapos fiókám szeret éjszaka többször is létszámellenőrzést tartani. Jó pár ilyen éjszaka után kevésbé éreztem vonzónak magam, halvány karikák is megjelentek a szemem alatt. Brrr!!! A minőségi alvás hiányától gyengül az immunrendszer, a bőr pedig nehezebben tud regenerálódni. Igyekeztem ezen a téren is utolérni magam, és lám, lám, ettől nemcsak jobban érzem magam, de a bőröm is újra élettel telibbé vált. 

  1. Stressz

Nem hiszek abban, hogy elkerülhetjük a stresszes helyzeteket az életünkben. Abban hiszek, hogy megtanulhatjuk kezelni ezeket a szituációkat magunkban is és a külvilággal szemben is. Stressz hatására a szervezetünkben megemelkedik a kortizol nevű hormon szintje, ami olyan hormonális változásokat indít be, amelyek fokozzák a faggyútermelést. Ennek hatására a bőr zsírosabbá, pattanásosabbá, mitesszeresebbé válik. Bőrünk feszességéért, tömörségéért a kollagén felelős. Stressz hatására a kollagén lebontása fokozódik, így a bőrünkön könnyebben jelennek meg az apróbb ráncok.

A jövőben tehát fogyassz kevesebb és természetes édesítőszert (vagy egyáltalán ne édesíts semmit), engedd meg magadnak a pihentető alvást és találj rá arra a technikára, ami legjobban segít neked a stressz enyhítésében!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

 

 

 

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása