Természetes babaápolás

baba.jpgMivel mi magunk is már hosszú évek óta természetes, vegyszerektől mentes tisztálkodószereket, kozmetikumokat használunk otthon, egyértelmű volt, hogy a kisbabánk sem kaphat mást. Emlékszem, már várandósan határozott elképzelésem volt arról, mivel ápolom majd a kisbabám bőrét. A fiúcska megérkezett erre a világra, a bőre pedig ragyogóan puha és szép. Elárulom a titkunkat. Olvass csak tovább!

A protokoll szerint az orvos felírja az újszülöttnek a gyógyszertári popsikenőcsöt és a mosdókenőcsöt. Őszinte leszek: természetesen mindet kiváltottam, otthon pedig elrejtettem őket a fiók mélyére. Úgy gondoltam, ha valamit nem szívesen kennék a saját bőrömre sem, miért „ápoljam” azzal a kis újszülöttem bőrét? Ma már köztudott és bizonyított, hogy a kőolajszármazékok és társai rákkeltők is lehetnek, eltömítik a bőr pórusait, így csak látszólag, a bőr felszínén ápolnak. Ezek helyett léteznek természetes alternatívák. A mi babaszobánkban a következőket találjuk:

- Sheavaj: Korábban már írtam róla részletesen. A sheavaj nem tartalmaz sem kémiai vegyszereket, sem tartósítószert, viszont gazdag A-, E- és F-vitaminban. A sheavaj bőrnyugtató hatású, védi a bőrt a kiszáradástól, az ekcémás bőrt is nyugtatja, gyengéden ápolja, nem irritáló, gyengéden és gyulladásmentesen ápolja a bőrt, védi a bőrt az időjárás viszontagságai ellen. Csecsemők bőrét is ápolhatjuk vele, mert segít megelőzni az irritációkat. A kisbabám popsiját a gyógyszertári kenőcs helyett a lágy sheavajjal ápolom a kezdetektől fogva.

- Levendula virágvíz: Aromaterápiás hatású, egyszerre nyugtató és élénkítő-kiegyensúlyozó növényünk a levendula. Ezen felül a bőrre több módon is kedvezően hat, még virágvíz formájában is. A következő esetekben használd a levendula virágvizet:

- szoba levegőjének frissítésére
- napégés okozta bőrpír enyhítésére
- arc- és testpermetnek, hogy üdének érezd magad
- csípések csillapítására
- pattanásos bőr fertőtlenítésére
- nyugtatásra
Bátran kend közvetlenül a bőrfelszínre, nem kell hígítani!

jojoba.jpg- Jojobaolaj: Az Arizona és Mexikó területén élő indiánok már évezredek óta használják ezt a növényi olajat, ami kémiailag nem is olaj, hanem folyékony viasz. Az aranysárga színű jojobaolaj remekül erősíti a bőr védelmi funkcióit, növeli a bőr rugalmasságát, de fertőtleníti is a bőrt. Nemcsak önmagában kiváló ápoló, hanem krémek összetevőjeként is élvezhetjük a hatását.

Ha valami miatt a babám nyugtalan, és szeretnék neki segíteni a megnyugvásban, akkor 100% tisztaságú levendula és mandarin illóolajat párologtatok a babaszobában. Mindannyian szeretjük, nagyon kellemes hangulatot áraszt.

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása