Hogyan használd az argánolajat a mindennapokban?

argan.jpgA nehezebb, töményebb arckrémek helyett nyáron (is) bátran használd a különféle szépségápoló olajokat: az argánolaj nagyon gazdag az antioxidáns E-vitaminban, ami a haj, bőr, köröm legfőbb vitaminja. Íme, 12 mód, ahogyan a használatát könnyedén beillesztheted a mindennapjaidba.

  1. Szérum – Használd arcszérumként, vagy este lefekvés előtt cseppents belőle egy vattapamacsra, kend át vele az arcbőröd, reggel pedig ébredj szuper puha arcbőrrel!
  2. Masszázs – Használd masszázsolajként!
  3. Fürdő – Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy tudsz kádfürdőzni, akkor tegyél néhány csepp argánolajat a fürdővizedhez!
  4. Ajakápoló – Száraz, cserepes ajkaidat is puhíthatod az argánfa olajával.
  5. Szőrtelenítés utáni bőrnyugtatás – Epilálás, borotválás, gyantázás után bátran használd, hogy megnyugtassa a kipirosodott bőrödet!
  6. Berepedezés – Ha extra száraz, berepedezett a bőröd, akkor keverd össze egy kis nádcukorral, és ezzel a keverékkel ápold a problémás testtájékot!
  7. Hajápoló - Hajmosás előtt 15-20 perccel masszíroz be néhány cseppnyi olajat a fejbőrbe és a hajba, majd törölközőbe burkolózva várj a hajmosásig. Alaposan mosd ki a hajból, mert különben zsíros hatásúnak tűnik majd!
  8. Kéz- és lábápoló – Különösen a hidegebb, szelesebb időben nagyon szépen ápolhatod vele a kéz- és lábbőrödet.
  9. Arctonik – Adj néhány csepp argánolajat a rózsa virágvizedhez, így megszázszorozhatod a tonik hatását!
  10. Arc- és testápoló – Bátran használd akár az arcodra, akár az egész testedre.
  11. Körömápoló – Töredezett, gyenge körmeidet is megerősítheted az argánolaj segítségével. Mindennap kenj rájuk néhány csepp olajat!
  12. Arc- és testápoló tuningoló – Adj néhány csepp argánolajat a szokásos arc-, testápoló krémedhez, s meglátod, micsoda extra ápolásban lesz részed!

Tipp: Ha az olajat enyhén nyirkos bőrre viszed fel, könnyebben felszívódik, nem hagy csillogó nyomot a bőrödön.

A kiváló minőségű, 100% tisztaságú argánolajat keresd nálunk, a Biotitok Gyógytékában!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére ITT

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Vissza a főoldalra

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása