Azték kincs: chia mag

chia.jpgMindig is vonzottak az indián kultúrák, így a mexikói származású chia mag (ejtsd: csia mag) hamar belopta magát a szívembe. Amióta rendszeresen fogyasztom, több energiám van – és ez csak egy a jótékony hatásai közül.

Egy kis utánaolvasással kiderítettem, hogy a chia magot az indiánok igen nagy becsben tartották. Az azték harcosok a chia mag rendszeres fogyasztásával növelték a teljesítményüket és az állóképességüket. A chia mag magyarosabb neve: azték zsálya. (Bizonyára nem véletlenül.) A maja nyelvben a chia szó jelentése „erő, energia”, és valóban, a chia mag rengeteg, számunkra hasznos, erőt adó tápanyaggal rendelkezik.

Miket tartalmaz?

Az azték zsályában nagyon sok omega-3 zsírsav, vas, jód, magnézium, mangán, kalcium és rost található.

Tudtad, hogy 1 evőkanál chia mag 9-szer több antioxidáns anyagot tartalmaz, mint egy narancs?

Mire hat jótékonyan?

  • szív és érrendszer
  • emésztőrendszer
  • szépíti a bőrt
  • erősíti a csontokat és az izmokat
  • energiafokozó
  • cukorbetegség esetén is segítheti a hasnyálmirigy harmóniáját

chiapuding.jpgA chia magot könnyedén beillesztheted a napi érkezéseidbe. Rendkívül sokoldalú a felhasználása: készíthetsz belőle pudingot, belesütheted kenyérbe, süteménybe, de lekvárhoz, turmixhoz is hozzáadhatod. Az íze semleges, úgyhogy nem fogja megváltoztatni az étel ízét.

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása