A különleges maytenus tea

maytenus.jpgDél-Amerika egyik kincse a maytenus ilicifolia tea, amit joggal lehet nevezni a frissesség és a fiatalság teájának. Brazília, Uruguay, Paraguay és Argentína területén honos bokorfának a levelét használjuk, ez tartalmazza a főbb, számunkra igen értékes hatóanyagokat.

A növényt először a guarani indiánok használták először, ők elsősorban gyomorfekélyre, emésztési problémákra, nehezen gyógyuló sebekre, kiütésekre és más bőrproblémákra. Az Energy maytenus teája Brazília területéről származik. Annak érdekében, hogy igazán minőségi teát ihassunk és védjük a növényt, a maytenus kis ágacskáit kétévente ősszel gyűjtik.

Az 1960-as években több kutatás is irányult a maytenus ilicifolia hatóanyaginak alaposabb megismerésére, főleg a daganatellenes hatás került a kutatások középpontjába. Több, kemoterápiában használatos gyógyszer is tartalmazza bizonyos hatóanyag-vegyületeit. Az elvégzett sikeres tesztelések rávilágítottak, hogy a maytenus tea bevethető limfóma, petefészekrák és bőrrák esetén.

maytenus_ilicifolia.jpgMilyen esetekben segíthet?

- mivel a levelei fitoösztrogéneket tartalmaznak, ezért segíthet a menstruációs ciklus rendezésében, a hormonrendszer harmonizálásában, valamint a klimaxos tünetek enyhítésében

- kalciumban és magnéziumban gazdag, ezért csökkentheti a csontritkulás kialakulásának kockázatát, erősíti a csontok szilárdságát, a porcok rugalmasságát

- csökkentheti az ízületi gyulladások fájdalmát

- lassítja az öregedést (akár Alzheimer-kór kiegészítő kezelésére is alkalmazható)

- jótékonyan serkenti a gondolkodást, a memóriát, ám közben nyugtat is

- csökkentheti a magas vérnyomást

- tisztítja a vért

- fokozza a húgysav kiválasztását, ezzel mérséklődhetnek a köszvényes panaszok

- véd a gyomor túlsavasodása ellen, reflux ellen is ajánlható

- támogatja az anyagcserét (májat, vesét)

Hogyan fogyaszd?

¾ liter forró vízhez tegyél 1,5 csapott evőkanálnyi teafüvet, főzd tovább lassú tűzön kb. 3 perig, majd szűrd le. Ezt a mennyiséget oszd el napi2-3 adagra. 3 hét rendszeres fogyasztás után mindenképpen tarts 1 hét szünetet.

Ellenjavalat

A maytenus teát ne fogyassza 3 év alatti kisgyermek, várandós és szoptatós nő!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Természetes egészség

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása