5 bevált tippem, hogy felhangold magad

lelekero1-11.JPGAdódhatnak olyan rövidebb-hosszabb időszakok az életünkben, amikor lent érezzük magunkat. Biztosan veled is előfordult már, hogy akár minden ok nélkül lehangoltnak, fáradtnak érezted magad. Ilyenkor sem szabad elnyomni az érzéseket, meg kell élni őket! Amire viszont nagyon figyelj oda, hogy ha mélyen is érzed magad, ne ragadj benne a lehúzó érzésben! Íme 5 tipp, amik nekem nagyon beváltak a nehezebb időszakokban.

1. Hangolódj finom illatokkal!

Az illatokkal szinte pillanatok alatt tudunk hatni a lelkivilágunkra. Rossz közérzet, szomorúság, melankólia esetén szóba jöhetnek például a következő illóolajak: geránium, kubebabors, narancs. Fontos, hogy mindig csak 100% tisztaságú illóolajat használj!

2. Elsősegély csepp

Ha hirtelen tör rád a depressziós hangulat, vagy pánik érzete, akkor a Bach-virágesszenciák közül az Elsősegély csepp a te szered. A bevétel után néhány percen belül összeszedettebbnek, kiegyensúlyozottabbnak érzed magad.

3. Mozogj!

Már tudósok is kimutatták, hogy a mozgás igen pozitív irányba mozdítja a hormonrendszer állapotát, ami hatással van a kedvedre, hangulatodra is. Én nagyon szeretek táncolni, jógázni, biciklizni, de kinek mi az ideális. Próbáld ki, tapasztald meg!

4. Igyál illatos teát!

Nemcsak az illatokkal, hanem az ízekkel is befolyásolhatjuk a kedélyállapotunkat. A gyógynövények között számtalan olyan herbával találkozunk, melyek hatóanyagai simogatják az idegrendszerünket. A saját teakeverékeim között is találsz ilyet: a Lélekerő teakeveréket. Már a neve is beszédes!

5. Légy hálás!

A nehéz időszakokban valóban nem könnyű meglátni azokat a kisebb-nagyobb dolgokat, melyekért nap mint nap hálásak lehetünk. Viszont pont ilyenkor különösen a segítségedre lehet, ha tudatosan összeszeded és leírod, hogy adott napon miért lehetsz hálás. Csodálatos energiákat és érzéseket, a belső béke érzését indíthatja el benned is egy-egy hálaadás.

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a hírlevelünkre:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Természetes egészség

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása