A test a lélek színpada – Mit tegyél, ha gyógyulni szeretnél?

orangetulip.jpgBetegséged tünetei időről időre kiújulnak? Minden orvosi leleted negatív, mégis rosszul érzed magad? Kíváncsi vagy, milyen környezeti terhelők vannak hatással a szervezetedre? Úgy érzed, elakadtál az életedben? Életmódváltáson töröd a fejed, de nem tudod, hogyan is kezdj hozzá? MEGOLDÁS: a balatonfüredi Biotitok Gyógytékában igénybe vehető test-lélek-szellem állapotfelmérése (holisztikus felmérése).

A hagyományos kínai orvoslás már 4000 évvel ezelőtt felfedezte, hogy minden betegség az ember megzavart energetikai rendszerére vezethető vissza. Az energetikai rendszer nem tud megfelelően működni, ha külső és/vagy belső méregterheltségek érik a szervezetet. A kívülről bejutó vagy magában a szervezetben keletkező mérgek negatív irányba befolyásolhatják az egyes szervrendszerek, szervek működését. Zavart szenvedhet többek között a hormonrendszer, az immunrendszer, az idegrendszer, az emésztőrendszer, a kiválasztó szervrendszer stb. A szervezet működését egy dominólánccal szoktam szemléltetni: amint az egyik láncszem, például az immunrendszer kidől a sorból, nagyon könnyen dönti magával a többi láncszemet is. Amint sikerül a szervezet egészét megerősíteni, a szervek, illetve szervrendszerek egészségesen tudnak működni és nehezebben szenvednek zavart.

balance.jpgA ma élő ember folyamatos és különféle stresszhatásoknak van kitéve, melyek óhatatlanul hatnak a szervezetre. Nemcsak a külső környezetből érkező mérgek terhelhetik a szervezetet, hanem a belső, lelki mérgek is. Ez utóbbiak közé sorolhatjuk többek között a mérgelődést, a lelkiismeret-furdalást, az önbántó gondolatokat, a haragot és még folytathatnám a sort. A negatív gondolatok, illetve fel nem dolgozott negatív tapasztalások egy idő után megbetegítik a fizikai testet is, és a betegség tünetei egyszer csak felütik a fejüket. Amennyiben tisztában van azzal, hogy milyen lelki ok húzódik meg egy-egy betegség hátterében, a gyógyulás sokkal tartósabban, könnyebben mehet végbe, hiszen a gyökerénél fogja meg a problémát. Az emberre mindig holisztikusan kell tekinteni, azaz a test-lélek-szellem hármasságát kell szem előtt tartani.

Tapasztalatom szerint nagyon jó, ha egy érzelmileg nem érintett, kívülálló, szakértelemmel bíró terapeuta szembesít a bajok forrásával. Az állapotfelmérés során felszínre hozzuk a betegséget kiváltó élethelyzetet, gondolkodásmódot, és személyre szabott terápiás javaslattal, önismereti technikákkal segítem a hozzám fordulókat. Amennyiben szükséges, megbeszéljük, mely élelmiszerek nincsenek jó hatással a szervezetre, illetve természetesen megvitatjuk a felmerülő kérdéseket.

A felmérést kontroll találkozók követik. Fontosnak tartom ezeket a találkozásokat, mivel így biztonságosan nyomon tudjuk követni, meg tudjuk beszélni a változásokat. Terapeutaként „fogom a vendég a kezét”, segítem őt, ám a lépéseket nem tehetem meg helyette. Az állapotfelmérésnek nincs sem alsó, sem felső korhatára, sem ellenjavallata, azaz bárkinél elvégezhető.

Olvasd el egy régi, visszajáró vendégem tapasztalatát: „Mikor az első találkozómra mentem, szinte állandóan fájt a vesém, a hasam, a gyomrom és nagyon lehangolt állapotban voltam. Mára mondhatom, hogy ezek nagy része eltűnt, és ha elő is jön, tudom, hova forduljak. Livi nagyon türelmes, kitűnő hallgatóság és a tanácsai mindig segítettek. Talán az én esetemben a legnagyobb a változás, mert ha valaki, én aztán nem hittem ezekben a dolgokban, de amilyen változáson azóta átestem, még számomra is hihetetlen. Nagyon hálás vagyok, hogy megismerkedhettem Livivel, mert egy olyan utat mutatott nekem, amit egyre nagyobb érdeklődéssel igyekszem követni nap mint nap. Nem mellékesen pedig a családunk egészségesebb, mint valaha. Egyszóval nagyon köszönöm és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy keresse fel ezt a nagyszerű helyet!”

Az emberre test-lélek-szellem egységeként kell tekinteni. Nem elég csupán a testi tüneteket kezelni. Ha a lélek beteg marad, a tünetek ismét felüthetik a fejüket, hiszen a test a lélek színpada. A hosszú távú eredmény érdekében tehát célszerű a színfalak mögé is bekukkantani. Terapeutaként legjobb tudásom és tapasztalatom szerint szívesen segítek Neked is megfejteni, hogy a betegséged/állapotod milyen egyéni üzenetet hordoz a számodra, illetve segítek meghatározni a szükséges terápiát is.

Kérek időpontot a holisztikus állapotfelmérésre

További, testet-lelket segítő tippekért, gondolatokért kattints IDE!

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása