Ekcéma holisztikusan

ekcema1.jpgPiros, hólyagos, viszket? Te is szenvedsz az ekcéma tüneteitől? Kipróbáltál már ezerféle kencét, mégsem javult az állapotod? Bizony, itt (is) tünetekről van szó, az okokat mélyebben kell keresni. Olvass tovább, hogy megismerd az ekcémával kapcsolatos, testet-lelket érintő tapasztalataimat, gondolataimat!

Úgy látom, egyre többen szenvednek különféle bőrproblémáktól, főleg ekcémától és pikkelysömörtől. Mivel sokakat érint, ezért is osztok meg néhány gondolatot az ekcéma természetes gyógyításával kapcsolatban. A bőrünk egy igen nagy méregtelenítő felület, amin mindenféle „tisztátalanság”, gyulladás viszonylag hamar láthatóvá válik. Amikor a bőr betegnek tűnik, akkor valójában nemcsak a bőr beteg, hanem a szervezetben máshol is érdemes keresgélni góc vagy terhelő után. A bőr esetében az emésztőrendszer tehermentesítése válik kulcsfontosságúvá. Ha például a bőr azért beteg, mert valahol az emésztőrendszerben gyulladás van, akkor hiába kenegetjük a bőrünket jobbnál jobb krémekkel, a probléma nem oldódik meg, hiszen nem maga a bőr beteg. Hogy a bőr és az emésztőrendszer állapota mennyire összefügg egymással, az is mutatja, hogy a fejlődésünk során a bőr és a bélrendszer ugyanabból a csíralemezből fejlődik ki.

Amikor a kiváltó okot sikerül megtalálni és rendezni, akkor következik be a gyógyulás. Azt tapasztalom, hogy az esetek legnagyobb részében a bőr csupán tünethordozó, ami felhívja a figyelmünket a szervezetben megjelent egyensúlytalanságra.

Ekcéma esetén tehát nagyon fontos a szervezet méregtelenítése az emésztőrendszeren keresztül, s ezzel együtt lelki szinten is – holisztikusan. Én úgy tapasztalom, hogy nemcsak a belek állapota, hanem a máj egészsége is befolyásolja az ekcéma alakulását. Ahogy a máj és a belek tisztulnak, erőre kapnak, egy ideiglenes rosszabbodás után a bőr is elkezd magához térni. Ez természetesen nem egyik napról a másikra történik, igényel tőlünk némi odafigyelést, tudatosságot.

jinjang.jpgHa egy kicsit is változtatunk az étrendünkön, s például nem fogyasztunk állati eredetű tejet, tejfölt, tejszínt, máris sokat tettünk az egész-ségünkért.

Mivel érző lények is vagyunk, így a lelki méregtelenítés is fontos. Meg kell tanulnunk kezelni a nehéznek tűnő helyzeteket is, meg kell tanulnunk levezetni a felgyülemlett stresszt, meg kell tanulnunk az elfogadást, amibe beletartozik önmagunk elfogadása, szeretete is. A nehéz, lehúzó, önbántó érzések mind-mind terhelik az emésztőrendszert, s azon keresztül a bőrt is. A hozzám fordulóknak a lehető legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni abban, hogy a belső lelki világ és a külvilág összhangba tudjon kerülni. Amint ez megvan, a kettő találkozási/ütközési felülete, vagyis a bőr elkezd megnyugodni, tisztulni.

Nem vagy egyedül, segítek!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Vissza a főoldalra

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása