Étrend-kiegészítők: valóban szükségünk van rájuk?

vitamintablets.jpgTöbb beszélgetés is hatással volt rám, hogy írjak néhány mondatot arról, valóban szükségünk van-e az étrend-kiegészítőkre. Tőlem is gyakran meg szokták kérdezni, szedek-e vitaminokat. A válaszom: igen, de itt is fontos a mértékletesség.

Az utóbbi években talán nagyobb kihívásokkal találjuk szemben magunkat: változékony időjárás, sokszor erőnkön felüli elvárások (amiket – halkan jegyzem meg – sokszor mi magunk állítunk saját magunkkal szemben), nem megfelelően kezelt stressz, nem megfelelő és sok esetben hajszolt életmód. Bár mi itthon tudatosan is igyekszünk odafigyelni az egyensúlyra, azért időnként mi is belekeveredünk a mókuskerékbe.

vitamins.jpg

Ami az étkezést illeti mi már 8 éve nem iszunk állati eredetű tejet, a tejfölt és a tejszínt is nagyon-nagyon mértékkel fogyasztjuk, inkább belefőzve az ételekbe, de nem nyersen. Igyekszünk minél tisztább élelmiszereket beszerezni. Mióta odafigyelünk erre, valójában jobban érezzük magunkat, kevesebb az emésztőrendszeri kellemetlenség (mondhatom, hogy szökőévente). Ennek ellenére úgy vélem, hogy ma már – pontosan a hajszoltabb életvitel miatt is – csak az élelmiszerekkel nem tudunk annyi vitamint és ásványi anyagot megadni a szervezetünknek, amennyire szüksége lenne. Tehát időnként jó, ha – mintegy kiegészítésképpen – kúraszerűen rásegítünk a szervezetünk egészséges működésére. Szerencsére az étrend-kiegészítők körében is találunk természetes összetevőjű készítményeket. Ezek nem károsítják a májat, illetve a felszívódásuk is sokkal hatékonyabb.

Természetgyógyász gyógynövényszakértőként a munkám során is és a magánéletemben is az Energy cég termékei mellett tettem le a voksom. Nem véletlen, hogy 2016 októbere óta Energy Klubként a cég teljes termékpalettájával ki tudjuk szolgálni a vásárlókat. Nagyon szimpatikus, hogy természetes összetevők alkotják a gyógynövénycseppjeiket, a préselt tablettáikat, kapszuláikat és a gyógynövényes krémjeiket is.

Fontos: 3-4 heti rendszeres szedés után mindig be kell iktatni 1 hét szünetet, hogy a szervezetünk öngyógyító rendszerei be tudjanak indulni a hatóanyagok nélkül is.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása