Ha mostanság, a tél vége felé, a tavaszhoz egyre inkább közeledve úgy érzed, hogy több energiára lenne szükséged, a cékla kitűnő választás lehet.
Az erőteljes, jellegzetes ízű a cékla nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatóanyagokat, de emellett hatékony baktérium- és vírusölő, daganatellenes és gyulladáscsökkentő anyagokat is tartalmaz. Nagyon gazdag különféle ásványi anyagokban, többek között vasban, káliumban, magnéziumban, foszforban, szilíciumban. Ez utóbbi anyag üdítően hat a kötőszövetek, a haj és a köröm egészséges állapotára.
A céklában található B9-vitamin, vagyis a folsav segíti a szövetek megújulását, szerepe van többféle hormon létrehozásában. Várandós kismamáknak különösen ajánlom a cékla fogyasztása, mert segíti a magzati sejtek osztódását, támogatja a magzat növekedését, segíti a magzat idegrendszerének fejlődését. Folsav- és vastartalmának köszönhetően szépen támogatja a vörösvértestek termelődését.
Az eddigieken túl a cékla az emésztésnek is jót tesz: serkenti a gyomornedvek kiválasztódását, segít megszüntetni a székrekedést.
Elárulom, hogy én időnként szeretem a céklakúrát. Mindig üdítően hat rám, már 1-2 adag elfogyasztása után erősebbnek, fittebbnek érzem magam.
A 100% tisztaságú organikus cékla port szerezd be nálunk, a Biotitok Gyógytékában!
Lívia, a te gyógynövényszakértőd
Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu
Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka