Gondolataink tisztasága

imazazslok.jpgKözeledünk a 2018-as év böjti időszakához. Ilyentájt minden évben elindul bennem egy számvetésféle érzés, ami hasonlít az év végi „leltározáshoz”. Véleményem szerint a böjti időszak tökéletes időzítés, ha testileg-lelkileg szeretnénk megújulni. Ez a 40 nap akár arra is jó lehet, hogy elengedjünk rossz beidegződéseket, szokásokat.

Tudtad, hogy új szokás elhagyásához, illetve bevezetéséhez 21 nap kell? Ha 21 napig rendületlenül ragaszkodsz az elhatározásodhoz és teszed a dolgod, a szervezeted szépen áthangolódik, átíródnak benned az információk. Ha például azt határozod el, hogy nem eszel csokoládét, akkor igyekezz legalább 21 napig tartani magad ehhez!

Ugyanez a helyzet a gondolatainkkal és a kimondott szavainkkal is. Megkockáztatom, hogy a gondolatainknak erősebb hatásuk van, mivel azok vannak átitatva érzelemmel, szenvedéllyel – legyen az pozitív vagy negatív! A szavainkat már kozmetikázhatjuk a szituációnak megfelelően, de az érzelem ott van mögötte, akkor is, ha még magunknak sem merjük időnként könnyen bevallani.

Én nem hiszek abban, hogy a számunkra rossz történésekkel, élményekkel nem kellene foglalkozni. Nem hiszek abban, hogy ezek figyelmen kívül hagyásával pozitívabbak leszünk. Így inkább még mélyebbre nyomjuk őket, aztán egyszer csak feltörnek a felszínre és ott kő kövön nem marad. Ilyenkor jelentkezhet minden előzmény nélkül egy-egy súlyosabb egészségügyi állapot, egy tehetetlenség, lelki frusztráció, összeomlás stb.

Nem hiszek abban sem, amikor valaki azt mondja nekem, hogy kerüljem a stresszes helyzeteket. Az én válaszom erre az, hogy inkább tanuljuk meg magunkban kezelni ezeket a helyzeteket! Ha ez sikerül, akkor nem ül le a mélyre, nem fészkeli be magát a tudatalattinkba se.

vizcsepp_1.jpgHiszek viszont a mantrák erejében. Ha egy számunkra kedves, megfelelő mondatot, versikét, imát kántálunk magunkban (vagy akár hangosan), az előbb-utóbb elindít egyfajta áthangolódást a szervezetünkben. Főleg ha ezt érzelemmel és hittel tesszük! A hiten ebben az esetben a saját magunkba, illetve a helyzetbe vetett hitet értem. Például ha beteg vagyok, és el tudom, el merem hinni, hogy meggyógyulhatok, akkor ez nagyon pozitív!!! Ebben a hittel átitatott állapotban fogékonyabbak vagyunk minden megerősítésre.

Az én bevált megerősítő gondolatom, amit nehéz helyzetekben szoktam magamban mantrázni: Világomban minden rendben van.

Ha szeretnél másokkal együtt, a szakértői tippjeim segítségével tisztulni mind testileg, mind lelkileg, akkor csatlakozz a 40 NAPOS BÖJT KIHÍVÁS nevű csoportomhoz!

Végül ajánlok neked egy könyvet ebben a témában, amit szerintem érdemes időről időre újra elővenni: Louise L. Hay: Éld az életed!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása