3 hatásos tipp meghűlés ellen gyerekeknek

gyerekosszel.jpgBármerre is jártam-keltem eddig életemben, valahogy a gyerekek és a gyerekekkel kapcsolatos témák mindig megtaláltak. Biztosan nem véletlen, hogy volt lehetőségem tanítani általános- és középiskolában is; az elmúlt évtizedben pedig mint gyógynövényszakértőt nagyon sok szülő keresett fel a gyermekével együtt és kérték a segítségem ilyen-olyan egészségügyi és lelki problémákban. Mindig is éreztem a lelkem mélyén, hogy van dolgom a gyermekekkel. Ez az érzés a kisfiam érkezésével abszolút kiteljesedett. :) 

Ebben a cikkemben 3 hatásos meghűlés elleni praktikát mutatok be, különös tekintettel a gyerkőcökre. 

  1. Hársfavirág

A kellemes ízű és illatú hársfavirág tea az egyik klasszikus immunerősítő teánk. Nemcsak megelőzésre kiváló, hanem egy esetleges megfázás esetén segíti a tünetek gyorsabb levonulását. Enyhe vízhajtó hatásánál fogva a szervezet gyorsabban átmosódik. Csak kúraszerűen javaslom!

  1. Bíbor kasvirág

Az echinacea egyik hatóanyaga úgy aktiválja az immunrendszert, hogy a baktériumokkal és vírusokkal szembeni ellenállásunk növekszik. Tartós fogyasztását nem ajánlom, inkább kúraszerűen érdemes a bíbor kasvirágot „szedni”: tea, csepp, tinktúra vagy akár kapszula formájában. 

  1. Kakukkfű

Nagyon sok embernek ajánlottam már a kakukkfüvet, s közülük mindenki meg is szerette. A karakteres ízű, illatú kakukkfű kiválóan fertőtleníti a szervezetet, erősíti az immunrendszert. Teaként is fogyaszthatjuk, de gőzölésre is nagyon alkalmas. Felső légúti gyulladások, hörghurut esetén különösen ajánlom. Kisgyerekek fürdővízébe téve szépen segíti a légutak tisztulását (gőzölés). 

Az adagolásról: általában 12 éves kor felett adhatunk gyógyteákat gyermekeinknek, persze vannak gyógynövények, amiket már csecsemők is fogyaszthatnak, pl. kakukkfű, édeskömény, citromfű. Gyerekeknek 2,5 dl vízhez egy kávéskanálnyi teafű elegendő, heti 1-2 alkalommal.

A fenti gyógynövényes praktikákat nemcsak gyermekeknek ajánlom jó szívvel, hanem felnőtteknek is. A sok-sok természetes megoldás közül kiemeltem hármat, de talán te magad is ki tudnád még egészíteni a sort egy-egy bevált recepttel.

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása