Természetes bőrradír: luffa

Luffa_szivacs.jpgIdőnként jólesik egy kis bőrfrissítés, bőrfeszesítés. A bőr kíméletes ledörzsölése bármelyik évszakban szépíti a bőrünket, finoman segíti a méregtelenítést, így erősödik az immunrendszerünk is. Ki gondolná, hogy ezt egy egyszerű, természetes anyaggal is megtehetjük? Bizony! Ismerd meg a luffát!

A luffa egy kúszótök, a termése a cukkinire hasonlít. A szépségápolás során a megszárított rostjait használhatjuk, ami egy teljesen természetes bőrradír.

Miért értékes számunkra?

A luffából készült szivacs eltávolítja a bőrfelületről az elhalt hámsejteket, így a bőr újra fellélegezhet. A megtisztított bőrön a különböző krémek, olajok hatóanyagai jobban felszívódnak. A luffa szivaccsal végzett masszírozás felpezsdíti a vérkeringést, javítja a bőr anyagcseréjét.

Hogyan használd?

A luffa szivacsot minden egyes használat előtt be kell nedvesíteni egy kicsit, így megpuhul (mert amúgy igen kemény tapintású). Nagyon gyorsan szárad, így nem telepednek meg benne a baktériumok. Az érintett, problémás bőrfelületet masszírozd át vele, amíg egy kicsit ki nem pirosodik a bőröd.

Milyen esetekben ajánlott?

- Narancsbőr esetén alulról felfelé haladva körkörösen dörzsöld át a bőröd. Ha ez után viszel fel krémet, testápoló olajat, a hatóanyagok jobban megdolgozzák a sejteket, szöveteket.

- Száraz bőrűeknél segíti a felső felpikkelyesedett réteg eltávolítását, így puhul a bőr.

- Bőrfeszesítésre is használd bátran!

- Pattanásra, mitesszerre hajlamos bőr esetén is jól bevethető, mert a rendszeres használatával megelőzhető a pórusok eltömődése. Aktív, gyulladt pattanás idején ne alkalmazd!

- Ha hajlamos vagy bőrvastagodásra, úgy könnyen kialakulhat a szőrbenövés, amikor a szőrszálak nem tudnak kibújni, és a felső vékony hámréteg alatt betokozódnak. A szőrtelenítés előtti napon dörzsöld át a szőrtelenítendő felületet, majd a szőrtelenítés után 2-3 naponta ismételd meg. Ezzel elkerülheted a benövést, ráadásul előfordulhat, hogy ritkábban kell majd szőrtelenítened, mivel a szőrszálak is kopnak.

Ha szükséges, a bőrödet fertőtlenítsd teafa vagy levendula illóolajjal.

Mikor ne használd?

Ha sérült, érzékeny, gyulladt, rozaceás a bőröd, vagy kipirosodásra hajlamos, akkor nem ajánlom a luffa szivacs használatát.

Tipp: a Biotitok Gyógytékában beszerezhető luffa szivacsos natúr szappan.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.