10 tipp a belső békéért

namastebagoly.jpgSzoktam mondani, hogy nem az a nagy dolog, ha valaki elvonul a világ zaja elől és ott képes megélni a belső békét, kiegyensúlyozottságot, hanem mindezt megteremteni a hétköznapok forgatagában. Ehhez adok 10 tippet, hogy a mindennapokban miket tegyél annak érdekében, hogy kevésbé legyél feszült, jobban kezeld a kihívásokat. Sőt, még a kreativitásodnak is használnak.

1. Lélegezz mélyeket!

Amikor feszültnek érzed magad, koncentrálj a lélegzésedre. Próbálj meg minél mélyebben lélegezni. Hunyd le a szemed, lazítsd el és ereszd le a vállad és csak a lélegzésedre figyelj!

2. Meditálj!

Ha csak néhány perced is van az elcsendesedésre, használd ki! Néhány percnyi meditáció segít csökkenti a stressz okozta feszültséget. Ezt már kutatásokkal is alátámasztották.

3. Légy hálás!

Vezess hálanaplót, jegyezd fel mindennap, miért lehetsz hálás. Ez a gyakorlat segít megláttatni a szürke hétköznapok csodáit is.

4. Nevess!

A nevetés csökkenti a stressz érzéséért felelős kortizol hormon szintjét, így mindenképpen feszültségoldó hatású.

5. Sportolj!

A testmozgás boldogsághormont, endorfint szabadít fel a szervezetünkben, amitől pillanatok alatt jobb kedved kerekedik. A séta segíthet a lecsendesedésben, míg a dinamikus mozgás, pl. a futás, kerékpározás levezeti a fölös energiákat.

6. Kapcsolódj ki!

Egy kis lazulós délután a stressz egyik legjobb ellenszere. Időnként engedd meg magadnak! Ha a barátaiddal töltenél el szívesen egy kis időt, tedd azt; ha családi körben éreznéd magad igazán jól, ne habozz, keresd fel őket.

gitarozas.jpg7. Hallgass zenét!

A lágy dallamok csökkentik a vérnyomást, a szívritmust és oldják a feszültséget. Az ütemesebb muzsika pedig felpezsdíti a véred. A stressz csökkentésének szempontjából mindegyik áldásos.

8. Fogadd el, hogy nem irányíthatsz mindent!

Időnként inkább lépj hátra és próbáld meg elfogadni, hogy nem irányíthatod a történéseket. Vannak dolgok, amiket nálunk nagyobb erők működtetnek, és nincs rájuk hatásunk, nem tudsz rajtuk változtatni. Minek stresszelnél ezeken? Ne pazarold el az energiádat fölösleges mérgelődésre, erőlködésre.

9. Maradj derűlátó!

Nem mindig könnyű optimistának lenni, de megéri a próbálkozás. Igyekezz ne a negatív dolgokra, a félelmeidre koncentrálni. A pozitív, erőt és hitet adó gondolatokat erősítsd magadban!

10. Csinálj örömteli dolgokat!

Rendszeresen szakíts időt magadra, hogy igazán jól érezd magad! Keress egy hobbit, ami feltölt, csinálj valami igazán élvezeteset! Vedd körül magad mosolygós, számodra kedves emberekkel!

További egészséges, belső békét segítő tippekért kattints IDE!

Olvasd el a hasonló témájú bejegyzésem:

7 indok, hogy miért mosolyogj

6 tipp, hogyan növeld gyermeked önbizalmát

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása