Hogyan segíti az asszertivitást a Droserin?

sharon-mccutcheon-567854-unsplash.jpgAsszertivitás. Véleményem szerint az egyik legfontosabb fogalom a hatékony kommunikáció szempontjából. A mai túlcivilizált, felgyorsult, „mindent-azonnal-akarok-és-ha-nem-így-lesz-akkor-agresszív-leszek” világban pedig különösen lényeges lenne mindenkinek elsajátítania az asszertív magatartást/kommunikációt. Ez röviden nem más, mint hogy olyan módon adunk hangot a saját érdekeinknek, hogy közben figyelembe vesszük a másik ember érdekeit, érzéseit. Az asszertivitás olyan önérvényesítést jelent, ami nem a másik személy rovására történik.

Amikor készültem a székesfehérvári Energy konferencia előadására, akkor bukkantam az információra, hogy a Droserin krém használata növeli az asszertivitást. Hogyan lehet képes erre egy krém? Mint minden Energy krém, a Droserin is szélessávú hatóanyag-tartalommal rendelkezik. Ezek főleg a tüdő, a vastagbél, a vékonybél, a szív, a máj és a gyomor energetikai pályájára hatnak harmonizálóan. A tüdő nem megfelelő működése problémát okozhat a máj és a vese területén is.

Ha tudok és merek venni egy mély levegőt, akkor ellazulok, önmagam lehetek, nem szorongok. Egyfajta szabadság és főleg önelfogadás tartozik ide. A hagyományos kínai orvoslás szerint a tüdő szervpárja a vastagbél, ami pedig a félelmek „lakhelye”. Ha önmagam lehetek, akkor akár egy kommunikációs helyzetben sem kell tartanom a másik személytől. Egy érzelmileg nehéz szituációban nem vagyok behódoló, passzív, de agresszív sem, hogy uraljam a másikat – nincs szükségem erre, hiszen tisztában vagyok saját magammal és szeretem saját magam -, hanem éppen asszertív vagyok. Képviselem magam úgy, hogy közben figyelek a másik ember érzéseire, jogaira, a személyére.

A tüdő nem megfelelő működése problémát okozhat a máj és a vese területén is. A májhoz köthetők az olyan lelkiállapotok, amikor valaki dühös, tehetetlen, nem tud megemészteni dolgokat, lelkiismeret-furdalása van. Egy asszertív személy az ilyen esetekben is képes asszertív viselkedést mutatni.

droserin.jpgA Droserin a maga hatóanyagaival képes harmonizálni a fentebb említett energetikai pályákat. Úgy gondolom, a legegyszerűbb alkalmazási módja, ha arckrémként használjuk. Az arcon az összes érintett szerv energiapályája megtalálható: az arccsonton a tüdő, a két szemöldök között, az orr tetejénél a máj, az ajkaknál a belek, a szemek alatti területen pedig a vese energiapályája. Az arcbőr bekenésekor a hatóanyagok segítségével távolról hatunk az egyes szervek egészségesebb működésére. Ezzel együtt azokra az érzelmi állapotokra is pozitívan hatást tudunk kifejteni, amelyek az egyes szervekhez köthetők.

Az asszertivitás mint tanulható készség szempontjából önmagában a krém természetesen nem elegendő, de szépen megtámogathatja a tanulási, gyakorlási folyamatot. Egy azonban biztos: a bőrünknek és a szervezetünknek nagyon jót fog tenni.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.