Csodás fertőtlenítő: teafa

teafalevel.jpgAusztrália, bennszülöttek, gyógyítás, fertőtlenítés, gyógynövény, egy szóval: teafa. Én nap mint nap használom a teafa illóolajat legyen szó bőrápolásról, vegyszermentes takarításról, vagy akár megfázásról. Mesélek kicsit a teafáról, hogy jobban megismerd Te is! Tippeket is kapsz tőlem, mire és hogyan használd.

A teafa (Melaleuca alternifolia) csodás hatásait az ausztrál bennszülöttek már régóta ismerik. Az 1770-es években Cook kapitány figyelte meg, hogy az ausztrál őslakosok a fa leveléből készítenek teát, s azt fogyasztják, innen ered a teafa elnevezés. A jótékony és erőteljes fertőtlenítő hatását azonban jóval később, az 1920-as évekbeli kémiai kutatásokkal sikerült kimutatni.

A teafa illóolajat nemcsak akkor fogod szeretni, ha a szervezeted egészségéért szeretnél többet tenni, hanem akkor is, ha figyelsz a környezetedre és igyekszel vegyszermentesen takarítani, fertőtleníteni.

Lássuk, milyen testi panaszok esetén hatékony a teafa illóolaj!

A teafa jótékony hatásait mindenféle vírusos és gombás megbetegedés esetén megtapasztalhatjuk. Bevethetjük a következő esetekben:

- szájpenész

- afta

- megfázás

- torokfájás

- influenza

- pattanásos bőr

- fejtetű ellen

- körömfertőzés, körömgomba, Candida gomba

- Staphylococcus aureus ellen

- fogkő eltávolítása

illoolajlevellel.jpgAmennyiben a környezetedet is szeretnéd természetes anyagok segítségével tisztán tartani, használd a teafát! Én leggyakrabban a mosáshoz használom, íme a tippem: a vegyszerektől hemzsegő öblítőt kiválthatod ecettel, amihez csepegtess néhány csepp teafa illóolajat. Nemcsak fertőtleníti a ruhákat, de a friss illat is garantált.

Ha már ruhákról írok, feltétlenül meg kell említenem, hogy a teafa képes eltávolítani a golyóstoll nyomát a textilből.

Fontos: csak 100% tisztaságú illóolajat használj, mert a valódi hatóanyagok kizárólag ezekben találhatók meg!

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása