5 hatásos tipp meghűlés ellen

egeszsegeslanyok.jpgAz őszi-téli időszakban különösen sokakat utolérnek a meghűléses, influenzaszerű megbetegedések. Szerencsénkre a természetes gyógymódok között sokféle terápiás módszert találunk a megelőzésre, illetve a gyorsabb felépülés támogatására. Igen, a hangsúlyt inkább a megelőzésre helyezem! Ne várjuk meg, hogy a szervezetünk vitamin- és ásványianyag-tartalma megcsappanjon, fáradtakká váljunk. Gyógynövények, aromaterápia, homeopátia, Schüssler-só, vitamin- és nyomelem-pótlás – mind-mind szóba jöhet. Most összegyűjtöttem Neked 5 nagyon hatékony tippet, amik támogatják a szervezeted a hideg, nyirkos időben is.

1. Bíbor kasvirág

Az echinacea egyik hatóanyaga úgy aktiválja az immunrendszert, hogy a baktériumokkal és vírusokkal szembeni ellenállásunk növekszik. Tartós fogyasztását nem ajánlom, inkább kúraszerűen érdemes a bíbor kasvirágot magunkhoz venni tea, csepp, tinktúra vagy akár kapszula formájában.

2. Gyömbér

gyomber.jpgA gyömbérgyökérből készített tea csodás vírusirtó hatású, benne közel tucatnyi vírusellenes hatóanyag található. A legjobb, ha friss gyömbérgyökérből készíted el a teádat: kb. 3 dl forrásban lévő vízzel önts le 4-6 vékony szelet gyömbérgyökeret, hagyd állni 8-10 percig, majd szűrd le. Főzheted is a gyömbér teát, ilyenkor a forrásban lévő vízbe tegyed a gyömbér szeleteket, főzd legalább 5-10 percig.

3. Kakukkfű

Nagyon sok embernek ajánlottam már a kakukkfüvet, s közülük mindenki meg is szerette. A karakteres ízű, illatú kakukkfű kiválóan fertőtleníti a szervezetet, erősíti az immunrendszert. Teaként is fogyaszthatod, de gőzölésre is nagyon alkalmas. Felső légúti gyulladások, hörghurut esetén különösen ajánlom.

4. C-vitamin

Sok C-vitamin fogyasztásával a sejtjeink több energiával tudnak gazdálkodni, így az immunrendszerünk is erősebb. A C-vitamin vízben oldódó vitamin, a szervezet nem tudja raktározni, ezért is kell folyamatosan pótolni. A Nobel-díjas tudós, Linus Pauling és sok más természetgyógyász is a meghűlés kezelésére legalább napi 2000 mg C-vitamint ajánl.

5. Tyúkhúsleves

Nagyanyáink praktikái közé tartozik a finom, tartalmas húsleves, főleg ha jó minőségű alapanyagokból, odafigyeléssel, szeretettel készítjük. Amerikai kutatók kíváncsiak voltak, hogy babona-e a húsleves gyógyító ereje, vagy valóban hatásos szer meghűlés esetén. Nos, kimutatták, hogy a leves blokkolta a neutrofil granulociták mozgását, amik betegség esetén belekerülnek a véráramba, s hatásukra a nyálkahártyák megduzzadnak, begyulladnak. Minél melegebben kanalazzuk a levest, annál jobban pusztulnak a vírusok is.

Még több egészséges tippért kérd a hírlevelünket:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Olvasd el a hasonló témájú írásaimat is:

Tisztulás kakukkfűvel - Az inhalálás jótékony hatása a szervezetünkre

Finom gyógyteák a téli hónapokra

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása