Felejtsd el a felfázást!

tee-1698288_960_720.jpgA hideg, nyirkos, szeles időjárás bizony kedvez a meghűlésnek és a felfázásnak. Télvíz idején gyakran szó szerint kapjuk az égi áldást, amit nem biztos, hogy száraz bőrrel megúszhatunk. A lábbelink könnyen átázik, így a lábfejünk akár órákig is a hideg vízzel átitatódott, nyirkos közegben ázik-fázik. Akik hajlamosabbak a húgyúti fertőzésekre, azoknál hamar és könnyedén megjelennek a felfázás tünetei, többek között az égő, fájdalmas vizeletürítés. Jó hírem, hogy a természetben a felfázás orvoslására is találhatunk megoldást. 

graphic-3699669_960_720.pngIgyál, igyál, igyál!

Felfázás esetén a leginkább veszélynek kitett szervek a vesék, a húgyhólyag, a húgyutak. Nemcsak ilyen esetben, hanem egészséges állapotunkban is fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, hiszen az egyik legfontosabb méregtelenítő szervünk, a vesénk így tudja végezni a feladatát. Egy átlagos testalkatú és egészséges felnőtt esetében az ideális napi folyadék-bevitel mennyisége hozzávetőleg 2 liter folyadékot jelent. Húgyúti fertőzés esetén pedig ajánlott a még több folyadék fogyasztása, hogy az érintett szervek minél előbb átmosódjanak, és ki tudják üríteni a fertőzést okozó baktériumokat

Fertőtlenítés, görcsoldás, vizelethajtás

Ha felfáztál, akkor az elsődleges feladatod a húgyutak fertőtlenítése és a görcsoldás. Kiváló fertőtlenítő gyógynövény a medveszőlő, melynek a levelei tartalmazzák a hatóanyagokat – arbutin (antibiotikus hatású), cserzőanyagok, flavonoidok, iridoidok. Az antibakteriális hatását annak köszönheti, hogy az említett arbutin nevű hatóanyagból egy bizonyos anyag felszabadul az emberi szervezetben, majd lúgos kémhatás mellet a vesében fejti ki a hatását. Mivel a medveszőlőlevél csak lúgos közeg esetén tud segíteni, ezért ajánlott a megfelelő lúgos táplálkozás vagy a kevés szódabikarbóna egyidejű fogyasztása.

Fontos! A medveszőlőlevélből készült teát legfeljebb két hétig szabad fogyasztani.

A vesék mielőbbi átöblítésére használatos vizelethajtó herbák közé tartozik a nyírfa, a mezei zsurló, a csalán, az aranyvessző és a boróka.

Görcsoldásra ajánlom a tövises iglicét, az édesköményt.

Célszerű az említett növényekből teakeveréket összeállítani, és felfázás idején azt iszogatni a nap folyamán, ezáltal is támogatva a szervek tisztulását, illetve a folyadékfogyasztást.

A tőzegáfonyát is jó szívvel ajánlom. Erről az alternatív antibiotikumról ITT olvashatsz bővebben.

Fontos! Két hétig tartó kúrát ajánlott tartani! Ha ez idő alatt a panaszok nem enyhülnek, nem múlnak, akkor orvoshoz kell fordulni.

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása