Alternatív antibiotikum: tőzegáfonya

cranberry.jpgGyógynövényszakértőként és a gyógynövények őszinte csodálójaként, úgy érzem, nem tehetem meg, hogy ne írjak néhány sort a tőzegáfonyáról (Vaccinium oxycoccus). A vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag tőzegáfonya Észak-Amerikából származik, az azáleák családjába tartozó bogyós növény.

Munkám során leginkább felfázásos tünetek enyhítésére szoktam ajánlani, de nem ez az egyetlen szakterülete a bogyónak. A tőzegáfonya hatóanyagait többféle kutatás során is vizsgálták, születtek pro és kontra eredmények. Azt sok esetben sikerült kimutatni, hogy tőzegáfonyás kezelés során bizonyos baktériumok (pl. Escherichia coli) kevésbé voltak mozgékonyak. Ez azt jelenti, hogy a baktériumok nem tudtak odamenni a fertőzött területre, így nem rontották tovább az állapotot. 

A tőzegáfonya sok vasat, magnéziumot, káliumot, kalciumot és rengeteg C-vitamint tartalmaz. A benne található hatóanyagoknak köszönhetően sokféle betegség megelőzhető, illetve kezelhető a segítségével:

- húgyúti fertőzések

- vesehomok

- vizeletpangás, pl. a prosztata megnagyobbodásakor

- érelmeszesedés, érbetegségekre való hajlam

- magas vérnyomás

- egyes szembetegségek, pl. szürkületi vakság, szürke hályog.

Természetesen panasz esetén keresd fel az orvosodat, hiszen pontos diagnózis esetén, állapottól függően célzottan lehet bevetni a gyógynövényeket akár önmagukban, akár kiegészítő terápiaként!

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

 

 

 

 

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.