3 tipp a tavaszi megújuláshoz

bicikli.jpgA téli álomból ébredve jólesik a tavaszi megújulás. Ekkor – véleményem szerint – könnyebben vezetünk be új, számunkra hasznos, éltető szokásokat mind testileg, mind lelkileg.

1. A szervezet tehermentesítése

Tavasszal és ősszel érdemes egy jó kis méregtelenítő kúrát elvégezni. Ilyenkor könnyebb megszabadulni minden olyan salakanyagtól, amely terheli az emésztőrendszert. Erre tökéletes választás lehet az útifű maghéjjal végzett 3-4 hetes kúra, melynek hatására a szervezeted biztosan fellélegzik.

 

2. Finom és egészséges ételek

Én a természetes ízű és jó minőségű ételek, italok híve vagyok. A családunkban is igyekszünk erre odafigyelni. Főleg most, hogy a kisfiamnál néhány hónappal ezelőtt elkezdtük a hozzátáplálást. A jó minőségű ételek hozzájárulnak a szervezet egészségesebb rezgésszintjéhez: idénygyümölcs, zöldség, otthon csíráztatott csírák, olajos magvak.

A gyógynövényeket is bevethetjük a tavaszi takarítás során: nagyon jó vértisztító a diólevél, a csalánlevél, a gyermekláncfűlevél, a tyúkhúr. Ne felejts el sokat inni napközben!

 

3. Mozgás

Kezdj el már ma sportolni! Megteheted, hogy sétálsz egy keveset a magad tempójában, jógázol, elmész egy konditerembe, vagy bekapcsolod a kedvenc zenédet és szabadon táncolsz rá, úgy, ahogy tested-lelked kívánja! Mindegy, mit mozogsz, csak mozogj! Hozd lendületbe az energiáidat! Erről írtam már korábban, ITT elolvashatod a cikket.

 

Hagyatkozz bátran a természet ritmusára, hogy könnyebben élhesd a mindennapjaidat! 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

 

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.