10 eset, amikor segíthet a feketekömény

nigella1.jpgReneszánszát éli a feketekömény. Nemcsak a ma embere tapasztalhatja meg jótékony hatását, hanem már az ókorban is csodálattal tekintettek rá. Hogy miért? Olvass tovább!

Az ókori Egyiptomban élt orvosok az egyik leghatékonyabb szernek tartották a feketeköményt. Mint tudjuk, az egyiptomi orvoslás messze híres, így szerintem hihetünk az akkori tapasztalatoknak. Úgy gondolták, hogy a feketekömény szinte minden betegséget képes gyógyítani. Az értékes olajból még Tutanhamon fáraó sírjában is találtak egy üvegcsével.

Manapság a feketekömény magjából sajtolt szűz olajat használjuk, aminek több mint 100 alkotóeleme van. Ezek egyike az ún. thymokinon, ami erős antioxidáns, daganatellenes hatású, illetve genetikai károsodást gátló hatást is tulajdonítanak neki. 

nigella2.jpgMilyen esetekben vethetjük be a feketekömény olajat?

- bakteriális fertőzés, pl. Staphylococcus albus, Escherichia coli, Salmonella typi

- gombás fertőzésesetén fertőtlenítő

- emésztés javítása: máj, gyomor, bélrendszer egészségének megőrzése

- bélparaziták esetén

- enyhíti a felfújódást

- segíthet a hasmenés megszüntetésében

- légúti megbetegedések: asztma, megfázás, hörghurut

- enyhe nyugtató hatása is van

- segíthet a magas vérnyomás csökkentésében

- immunerősítés

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása