A hársfa édes tündére

harsfa2.jpgSétáltál már hársfák alatt? Késő tavasszal-kora nyáron virágzik, és édes, selymes illata engem mindig elbűvöl. Ha csak tehetem, ilyentájt igyekszem arrafelé venni az útirányom, amerre találkozhatok a hársfák édes tündérével.

A gyógynövények között talán a hársfa az egyik legízletesebb növény. Nemcsak az illata finom, hanem az íze is. A balzsamos illatát a farnezol nevű terpénnek köszönheti, ami az illóolajának egyik komponense. 

A kis- és nagylevelű hárs virágzata igen sokféle jótékony hatással rendelkezik:

- megfázás, meghűlés, légúti panaszok

- köhögéscsillapító

- rekedtség ellen apróbojtorjánt is szoktam mellé javasolni

- gyomorerősítő, görcsoldó

- vértisztító

- részben a benne található nyálkaanyagnak köszönhetően immunerősítő

- cserzőanyagainak hála külsőleg vérzéscsillapító, összehúzó hatású

- enyhe vízhajtó 

Fontos: Ha naponta iszod a teáját, akkor folyamatosan három hétnél tovább ne fogyaszd, mert szívserkentő hatással is bír. 

Tudtad? A hársfavirág akkor alkalmas a gyűjtésre, amikor a virágok kétharmada kinyílt, a maradék egyharmada pedig feslik.

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.