3 jel, ami a C-vitamin hiányára figyelmeztet

citrom.jpgA C-vitamin mindig jól jön, legalábbis én ezt vallom. A szervezetünknek többféle vitaminra és ásványi anyagra van szüksége ahhoz, hogy egészségesen működhessen. Ezek közül az egyik legismertebb talán a C-vitamin. Azt sokan tudják, hogy bevethető az immunrendszer erősítésére. Ha a védekező rendszerünk gyengül, és ennek tapasztaljuk a tüneteit, biztosan nem árt a C-vitamin. Milyen tünetek jelezhetik még, hogy szükséged van C-vitaminra? Olvass tovább!

1. Fáradékonyság

Egyszer egy kedves ismerősömnél jártam, s éppen egy nehéz nap állt mögöttem. Mondtam neki, hogy ma nagyon fáradtnak érzem magam, erre a kezembe nyomott egy 500 mg-os C‑vitamint. Segített! Persze a fáradtság érzete jelezhet más ásványianyag-hiányt vagy betegséget is. Ettől függetlenül nem nyúlhatunk mellé, ha némi C-vitamint veszünk magunkhoz, ha fáradtabbnak érezzük magunkat.

2. Sérülékeny érfalak

Véraláfutások, egy-egy vérvétel alkalmával a szétdurranó vénák, nehezebben és lassabban gyógyuló sebek – mind-mind utalhatnak a C-vitamin hiányára.

3. Fertőzések

Többek között a C-vitamin is nélkülözhetetlen az immunrendszer egészséges működéséhez. C-vitamin hiány esetén fogékonyabbak vagyunk a különféle fertőzésekre, gyulladásokra, légúti megbetegedésekre.

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, a szervezet nem tudja raktározni, ezért is kell folyamatosan pótolni. A Nobel-díjas tudós, Linus Pauling és sok más természetgyógyász — közöttük én is — a meghűlés kezelésére is legalább napi 2000 mg C-vitamint ajánl. Én is a nagy dózis híve vagyok, de figyelni kell, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyál!

A kiváló minőségű C-vitamint keresd nálam, a Biotitok Gyógytékában!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.