Baba-mama egysége

terhes.jpgA várandósság egy csodálatos szakasza az Életnek. Valóban áldott állapot tud lenni, ha a nő tudatosan is odafigyel teste-lelke, no és kisbabája rezdüléseire. Még az időnként érzett fizikai nehézség ellenére is az, áldott állapot. Áldott, hiszen egy Életet hordozunk a szívünk alatt.

Az a leszületésre váró lélek, aki minket választ, hogy mi legyünk az ő szülei ezen a Földön, pontosan tudja, mi vár rá és ránk. Mi, szülők is kapunk egy óriási lehetőséget, hogy tanuljunk és tanítsunk egyszerre. A gyermekünk tükörként jelenik majd meg előttünk, aki időnként erőteljesen, máskor lágyabban mutatja meg, mire kellene odafigyelnünk a saját lelkünket illetően is. Ha hagyjuk, segít az önismeretben.

Az anyuka és a kisbaba egysége már a várandósság ideje alatt egy nagyon szoros köteléket jelöl. Ami bennünk, kismamákban zajlik, azt érzékeli a kisbabánk is. Ha örülünk, és önfeledten gurgulázunk a nevetéstől, a babánk is boldogságot érez; ha szomorúak vagy feszültek vagyunk, ő is ugyanezt fogja érezni. Ekkor már nemcsak magunkért, a saját gondolatainkért, szavainkért, cselekedeteinkért vagyunk felelősek, hanem őérte is! Egyek vagyunk.

Természetesen nem tudjuk elkerülni az időnkénti feszültebb helyzeteket, de meg kell tanulnunk kezelni azokat. Rendszeresen relaxáljunk, sportoljunk – ahogy a testünk kívánja –, szánjunk időt magunkra! Nemcsak a mi testünk-lelkünk lesz kiegyensúlyozottabb, de a kisbabánk fejlődése is harmonikusabb. Ez jó. Ez megnyugtató. Ez boldogság.

Kihasználhatjuk a várandósság időszakát akár arra is, hogy fejlesszük az intuíciónkat. A pocakunkban fejlődő kis Élet sokat segíthet ebben is, csupán figyelni kell! Nem kifelé, hanem befelé! Mindig csak befelé! Lazán, magabiztosan!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Természetes egészség

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.