Immunerősítés vitaminokkal vagy azok nélkül?

homeo.jpgVáltozékony időjárás, átmenet az évszakok között, kimerültség, kialvatlanság, stressz – okok, melyek miatt a szervezetünk védekezőképessége csökkenhet. Kis odafigyeléssel pedig szinten tudjuk tartani az energiakészletünk. Olvass tovább, hogy megtudd, miket ajánlok!

Fogyasszunk étrend-kiegészítőket?

Ma, ebben a felgyorsult és egyre „szintetikusabb” világban akármennyire is odafigyelünk az étkezésünkre, véleményem szerint időnként jó, ha kúraszerűen rásegítünk a szervezetünk egészséges működésére. Persze törekedjünk arra, hogy minél jobb minőségű élelmiszereket fogyasszunk, mert a kiegyensúlyozott, minőségi táplálkozást nem helyettesíthetjük étrend‑kiegészítőkkel. Ha egy kicsit elmélázunk a megnevezésen, akkor nomen est omen: étrend-kiegészítő, tehát, kiegészítheti a táplálkozásunkat, de a pirulákat nem fogyaszthatjuk a táplálékok helyett. Ha már vitaminféleséget szedünk, nagyon fontos, hogy minél természetesebb összetevők alkossák, lehetőleg minimális hordozóanyaggal (bár ez is lehet természetes, pl. méhviasz). Ezek nem károsítják a májat, illetve a felszívódásuk is sokkal hatékonyabb.

Természetgyógyászként a munkám során is és a magánéletemben is az Energy cég termékei mellett tettem le a voksom. Nagyon szimpatikus, hogy természetes összetevők alkotják a gyógynövénycseppjeiket, a préselt tablettáikat, kapszuláikat és a gyógynövényes krémjeiket is. Immunerősítésre, ha a vitaminraktárunk feltöltéséről van szó, akkor a Vitaflorin vagy a Revitae nevű kapszulákat szoktam javasolni, állapottól függően. Ezekből napi 1-2 szem az ajánlott adag.

A szervezet fertőtlenítésére és az immunrendszer stimulálására a Grepofit nevű kapszula/csepp a tökéletes megoldás. Ez a készítmény grapefruitot, echinaceát és zsálya illóolajat tartalmaz.

Fontos: 3-4 heti rendszeres szedés után mindig be kell iktatni 1 hét szünetet, hogy a szervezetünk öngyógyító rendszerei be tudjanak indulni a hatóanyagok nélkül is.

buddha.jpgTovábbi lehetőségek a szervezet erősítésére

A mindennapjainkban sok olyan apró lehetőség rejlik, amelyek emelik szervezetünk energiaszintjét. Korábban már írtam arról, mennyire fontos, hogyan indítjuk a napunkat, milyenek a reggeleink. Persze az elegendő mennyiségű és pihentető alvás is nagyszerű, mert közben a testünk-lelkünk kicsit újjá tud születni. Hasonlóan fontos a mosoly, a szívből jövő nevetés. Ilyenkor kellemesen ellazul az egész szervezetünk, a testünk gyógyítja saját magát :) Véleményem szerint az egész‑ségünk szempontjából a pozitív töltetű gondolatok, szavak és az elfogadás szintén nagyon fontos. Ezt tanulhatjuk is, pl. agykontroll tanfolyamon (én is elvégeztem már sok-sok évvel ezelőtt, még az Ultra továbbképzést is), de ha valaki nyitott és elfogadja, hogy minden a világon minden rezgés, energia, akkor bátran bevetheti az energiával történő kezeléseket is. Nekem van egy ilyen jellegű gyakorlatom, ami kitűnően működik fejfájás, fáradtság esetén.

A cikkben ajánlott termékeket keresd nálam, a Biotitok Gyógytékában! Várandósok, szoptatós kismamák, illetve véralvadásgátlót szedők kérjék ki szakember véleményét!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.