Készülj a nyárra, figyelj a bőrödre!

borradir_1.jpgA szeszélyes időjárás után talán valóban megérkezik az izzasztó nyár. Végül is túl vagyunk a nyári napfordulón is, tehát, miért is ne? Ha nyár, akkor napsütés, izzadás, légkondi… Nem árt odafigyelni a bőrünkre, ami a testünk egy védelmi rendszere. Mit tegyél, mire lesz szükséged a bőröd egészségének érdekében a nyári melegben?

Radírozz!

Ehhez használhatsz természetes összetevőket tartalmazó natúr szappanokat, luffa szivacsot, vagy Te magad is készíthetsz bőrradírt például olívaolaj és só, vagy natúr joghurt és darált dió felhasználásával. Ehhez keverd össze az összetevőket, hogy jó állagú masszát kapj, a kicsit benedvesített bőrödre kend rá, hagyd rajta 1-2 percig, majd mosd le.

Elő az olajokkal!

A nehezebb, töményebb arckrémek helyett nyáron bátran használd a különféle szépségápoló olajokat: az argánolaj nagyon gazdag az antioxidáns E-vitaminban, ami a haj, bőr, köröm legfőbb vitaminja; a sheavaj is remek bőrápoló, ráadásul 3-6 napfényvédő faktorú (SPF) „krém”; a jojoba olaj pedig 4-es napfényvédő faktorú tápláló olaj. Én imádom mindegyiket :)

Természetes dezodorálás

Ha meleg van, izzadunk. Ez egy természetes folyamat, melynek a fő funkciója, hogy a test próbálja hűteni magát. Ez időnként kellemetlen szagokkal is járhat. Tehát nem az a cél, hogy ne izzadjunk, hanem az, hogy kellemesen érezzük magunkat, ne kelljen feszengenünk az izzadságszag miatt. A kemikáliákkal, pl. alumíniummal teli dezodorok eltömítik a pórusokat, az egészségünkre nézve veszélyesek, mert nem engedik lélegezni a bőrt. Használj szódabikarbónás krémdezodort, vagy virágvizet testpermetként!

+ Tipp: igyál elegendő mennyiségű tiszta folyadékot!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Természetes egészség kismamáknak

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Természetes egészség

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása