Hogyan készíts otthon rózsavizet?

rozsaviz.jpgFrissítsd fel magad a garantáltan vegyszermentes virágvízzel, amely kellemes illatot biztosít, és még hidratálja is a bőrt. Fürdővízbe is teheted, így egy igazi relaxáló fürdővel kényeztetheted magad.

Az isteni illatú rózsa virágvíz tökéletes bőrfrissítő; hidratálja és ápolja a vízhiányos, száraz, érett bőrt is. Használhatjuk frissítőként, arctonikként, de akár a hajunkra is fújhatjuk. Ha szereted a természetes illatokat, akkor testpermetként, parfümként is próbáld ki!

 

Amire szükséged lesz:

illatos rózsaszirom

desztillált víz

pumpás flakon

2 edény

rács

 

rozsavizjeggel.jpgGyűjts egy kis kosárnyi szép, egészséges rózsaszirmot. Szórd egy nagy lábosba, fogasd le őket egy tiszta ráccsal, önts desztillált vizet a szirmokra. Állíts a rács közepére egy kisebb méretű, hőálló kerámia vagy fém tálat (ebbe gyűlik majd össze a rózsavíz). A nagy lábosra fejjel lefelé helyezd rá a fedelét. A fordítva rátett fedőre tegyél egy zacskónyi jeget (legyen tartalékod, mert szükség lehet rá). Kezdd el melegíteni, s a hő hatására a rózsás desztillált víz gőze összegyűlik a felfordított, hideg tetőn, majd belecsurog a kisebb edénybe. Kész is a rózsavíz! Ha elforrt a desztillált víz, vedd le a lábost a tűzhelyről, de a tetőt még hagyd rajta egy ideig, hogy az aromás víz nehogy elpárologjon! Miután kihűlt, töltsd a pumpás flakonba. Felhasználásig tartsd hűvös, sötét helyen, például a hűtőszekrényben. (Forrás: hobbikert.hu)

Ha nem szívesen pepecselsz otthon, ám mégis kívánod a finom rózsaillatot, akkor használd a L'erbolario 3Rózsa illatcsaládját. A bőrhöz barátságos összetevőkkel rendelkező natúr kozmetikumok szépen ápolják a bőrt, valódi élményt nyújtanak! A L'erbolario termékeket keresd nálam, a balatonfüredi Biotitok Gyógytékában!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a hírlevelünkre:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Természetes egészség

 

 

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása